Penalty-heldin Kop helpt Ajax Vrouwen langs PSV

Kop2
Kop2

De Ajax Vrouwen hebben in de tweede ronde van de Eredivisie Cup PSV uitgeschakeld. Na penalty's trokken de Amsterdammers aan het langste eind: de grote heldin van de avond was keeper Lize Kop.

• #AjaxVrouwen

De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op. Beide teams maakten een scherpe en gedreven indruk, maar tot overdreven veel mogelijkheden leidde dat niet. Na 25 minuten kwam de wedstrijd echter volledig tot leven. Al vallend maakte Marjolijn van den Bighelaar de openingstreffer; haar schuiver in de hoek was Sari van Veenendaal te machtig.

Een minuut later kwam PSV alweer langszij door een treffer van Jesslyn Kuijpers. Ajax-keeper Kop verrichte in die fase een aantal knappe reddingen. De vermakelijke wedstrijd deinde nog enkele minuten op en neer, toen Van der Gragt in de 37e minuut een vrije trap van Pelova binnen kopte.

Volhouden
Het was voor een aanzienlijk deel aan Kop te danken dat de Ajax Vrouwen lang op de been bleven in de tweede helft in Eindhoven. De doelvrouw maakte een uitstekende indruk en hielp haar ploeg meerdere malen uit de brand met goed keeperswerk.

De voorsprong bleef dus benauwd. En hoewel Ajax Vrouwen niet veel kansen meer tegen kregen, viel in de 88e minuut toch de 2-2. Joelle Smits schoot een voorzet vanaf de rechterflank onberispelijk binnen.

Strafschoppen
Het pleit moest dus worden beslecht door penalty's. Nikita Tomp, Van den Bighelaar, Kelly Zeeman en Eshly Bakker faalden namens Ajax niet vanaf elf meter. Omdat Kop twee strafschoppen van PSV tegenhield, waren het toch de Ajax Vrouwen die als winnaar uit de strijd kwamen.

PSV - Ajax Vrouwen  2-2 (strafschoppen 2-4)
26. Van den Bighelaar 0-1
27. Kuijpers 1-1
37. Van der Gragt 1-2