Prima seizoensstart Ajax Vrouwen

Excelsiorajaxvrouwen Pelova0 1

De Ajax Vrouwen zijn het seizoen uitstekend begonnen. Bij Excelsior won de ploeg van coach Danny Schenkel met liefst 1-7. Nikita Tromp was met drie goals het goudhaantje.

• #AjaxVrouwen

Eindelijk mochten ook de Ajax Vrouwen officieel aftrappen. De ploeg van Schenkel was er helemaal klaar voor. Althans dat was de verwachting vóór het duel met Excelsior. De laatste oefenduels leverden goed spel én ruime zeges op. De hoop was dan ook dat in de competitie die lijn doorgezet zou worden.

Scorende debutant
Uit bij Excelsior lukte dat goed. Met debutanten Romée Leuchter en Nadine Noordam en de teruggekeerde Vita van der Linden in de gelederen, zetten de Ajax Vrouwen de tegenstander vanaf het begin vast. Na twee grote kansen was het in de negende minuut wel raak: Victoria Pelova opende met een prachtig schot de score.

Nieuwkomer Leuchter verdubbelde in de 26e minuut de score en Quinty Sabajo krulde de bal in de 38e minuut uit een corner zo het doel in. Ook Tromp leek een scorende duit in het zakje te doen, maar haar goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Zo stond het 0-3 bij rust.

In de tweede helft maakte Kelly Zeeman haar officiële rentree. Zij verving de ook dit seizoen teruggekeerde Van der Linden. Al na drie minuten viel er weer wat te juichen toen Chasity Grant de 0-4 maakte. Na een uur maakte Sherida Spitse haar rentree na blessureleed. De international moest op het allerlaatste moment de Olympische Spelen verlaten met een knieblessure, maar is nu weer fit. Tiny Hoekstra debuteerde eveneens als vervanger van doelpuntenmaker Pelova.

In de 62e minuut pikte ook Tromp haar goal mee voor de 0-5. Een clean-sheet kwam er helaas niet voor Lize Kop, want Daniëlle Noordermeer wist de Ajax-keeper in de 73e minuut te verschalken: 1-5. Het was echter niet het slotakkoord van de wedstrijd, want Tromp had nog wat noten op haar zang. Met haar tweede en derde doelpunt bracht zij de eindstand op 1-7!

Excelsior – Ajax Vrouwen  1-7 (0-3)