Promes: 'Alle vertrouwen in deze maand'

Het nieuwe kalenderjaar is op sportief gebied uitstekend begonnen voor Quincy Promes. De Ajacied scoorde de 1-2 tegen PSV en was daarmee belangrijk in de topper (2-2). De Amsterdammer blikt terug op PSV-thuis en kijkt alvast vooruit naar de wedstrijd van komende donderdag: FC Twente-uit.

Tags

  • #Promes

Socials

Trainer Erik ten Hag vond dat Promes één van de spelers was die Ajax op sleeptouw nam, nadat de ploeg op een 0-2-achterstand kwam tegen PSV. "Dat is een groot compliment. Je probeert op het veld een verlengstuk te zijn van de trainer. In zulke grote wedstrijden hebben we leiders nodig. Of ik dat ben of Nico (Tagliafico, red.) of Dusan (Tadic, red.); we hebben iedereen nodig."

"We bleven geloven in onszelf en wisten dat we onze kansen zouden krijgen. Ik vind het knap dat we nog 2-2 hebben weten te maken en dat zelfs de 3-2 nog in de lucht hing."

Er staat Ajax in januari verder nog een zwaar en druk programma te wachten. Donderdag volgt FC Twente, zondag speelt de ploeg alweer thuis tegen Feyenoord. Ook komen de Amsterdammers AZ nog twee keer tegen in de komende weken; in de competitie en in de beker. 

"Ik heb alle vertrouwen in deze maand. We voelen ons goed, spelers worden weer fit en we hebben er een aanwinst bij." Promes doelt daarbij op Sébastien Haller. Tegen PSV maakte de spits zijn debuut in de tweede helft. "Hij bracht heel veel bravoure en rust in het team. Dat hadden we nodig."

FC Twente-uit
Het vertrouwen waar de 29-jarige voetballer over spreekt moet Ajax donderdag dan doortrekken naar FC Twente. Een club die een belangrijke rol heeft gespeeld in de voetbalcarrière van Promes. "Ik ben daar toch een soort van doorgebroken. Het is een club die me altijd bij gaat blijven. Ik kan terugkijken op een mooie periode daar."

Eerder dit seizoen won FC Twente nog verrassend in de Johan Cruijff ArenA (1-2). "Ze hebben een gevaarlijke aanval. Het team heeft een goede balans tussen ervaring en jonge talenten. We hebben nog wel een appeltje te schillen met FC Twente. Sportieve revanche is altijd leuk. Daarnaast hebben we de punten hard nodig."

Tags

  • #Promes

Socials

Gerelateerde artikelen

Antony

Highlights Ajax - PSV | Op stoom na achterstand

Het kalenderjaar 2021 begon voor Ajax direct met een kraker. In de topper tegen PSV kwamen de Ajacieden moeizaam uit de startblokken, maar geraakten ze gedurende de wedstrijd op stoom. Uiteindelijk werd een 0-2-achterstand weggewerkt, waren er kansen op de zege, maar bleef het bij een puntendeling: 2-2.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Promes 3

Verslag | Veerkrachtig Ajax pakt punt tegen PSV

Ajax is de topmaand januari met een remise begonnen. De Ajacieden kwamen in de topper tegen PSV al vroeg op een 0-2-achterstand, maar toonden karakter en pakten uiteindelijk een punt (2-2). De Amsterdamse goals kwamen van Quincy Promes en Antony. Door de remise behoudt Ajax zijn leidende positie in de Eredivisie, met een punt voorsprong op PSV.

Tags

  • #AJAPSV

Socials