Reactie Ajax op Super League en nieuwe opzet Champions League

Vandersarreactiesluel
Vandersarreactiesluel

Maandagmiddag werd bekendgemaakt dat de UEFA Champions League in een andere opzet zal gaan worden gespeeld. Een dag eerder kwam ook nieuws naar buiten over de Super League. Edwin van der Sar reageert op die ontwikkelingen.

Tags

  • #VanderSar

Socials

De algemeen directeur zegt er het volgende over: "Ajax is volledig verrast door en teleurgesteld in de aankondiging van een mogelijke Super League. Wij steunen juist de nieuwe opzet die door de UEFA is voorgesteld, zoals maandag is bekrachtigd.

Via mijn werk voor de ECA ben ik al een aantal jaren betrokken bij gesprekken over een nieuwe opzet van de UEFA-clubcompetities. Ajax heeft in een eerder stadium samen met de ECV en de KNVB gestreden voor een aantal veranderingen, bijvoorbeeld om deelname aan de UEFA Champions League voor de clubs toegankelijker te maken.

Wij dachten in het zogenaamde Zwitserse model, met meer internationale wedstrijden voor meer clubs, de oplossing gevonden te hebben. Wij zijn zeer teleurgesteld in de plotselinge en late ommezwaai die collega-directeuren van enkele internationale topclubs dit weekend gemaakt hebben, met als gevolg dat een hele onzekere periode dreigt aan te breken voor het Europese voetbal."

Tags

  • #VanderSar

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl