Peereboom: 'Terecht verloren van zeer ervaren team'

Trainer Frank Peereboom kon na de 5-1-nederlaag in de UEFA Youth League niet anders dan zijn meerdere erkennen in Sporting CP. "Dat zij een stapje verder en groter zijn dan wij, is wel duidelijk."

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

De trainer van Ajax O18 had graag van zijn ploeg gezien dat ze meer druk zouden leggen op de Portugese tegenstander. "We hadden soms met iets meer lef kunnen doordekken. Anderzijds hadden we ook aan de bal goed moeten zijn en dat heb ik wel gemist. Er mag spanning op zitten en dat heb ik ook wel gezien, maar de momenten dat we zelf hadden kunnen voetballen deden we daar dan te weinig mee."

Andere benadering
Hoewel de trainer kritisch was op zijn ploeg wilde hij van een afgang niet spreken. "Je moet het ook in een perspectief zien. Wij geven spelers een kans en dit podium gunnen. Wij halen wat minder spelers terug uit het eerste elftal. Daar zit bij ons het verschil in benadering met Sporting CP. Het is wel jammer dat het hier eindigt."

Peereboom zag in zijn elftal toch ook nog wel wat lichtpuntjes. Zo vond hij Silvano Vos en Olivier Aertssen een goede indruk maken. "Je ziet dat die jongens ook wel wat meer ervaring hebben. Onder andere het spelen bij Jong Ajax en trainen bij Ajax 1. Je ziet wel dat zij wat stabiliteit brengen."

Gerelateerde artikelen

Vos12802

Vos: 'We gaven op, dat hoort niet bij Ajax'

Silvano Vos was duidelijk in zijn analyse over de UEFA Youth League-uitschakeling tegen Sporting CP. “Je verliest hier 5-1, schandalig eigenlijk”, zei de middenvelder. “We gaven op, dat hoort niet bij Ajax. Heel spijtig, ik heb er eigenlijk weinig woorden voor.”

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Vos1280

Liveblog | Ajax O18 hard onderuit in Portugal

Ajax O18 heeft de uitwedstrijd tegen Sporting CP met 5-1 verloren en is daardoor uitgeschakeld in de UEFA Youth League. Lees in het liveblog terug hoe de wedstrijd en de aanloop naar het duel verliezen.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials