Remise voor Ajax tegen 1. FC Union Berlin

Ekkel 3
Ekkel 3

Ajax is nog altijd ongeslagen in de huidige oefencampagne. Het 8e oefenduel werd zondag met 2-2 gelijkgespeeld tegen 1. FC Union Berlin. De goals werden gemaakt door Carel Eiting (1-0) en Jurgen Ekkelenkamp (2-2). Het was na 7 opeenvolgende zeges voor het eerst deze voorbereiding dat de Ajacieden niet winnend van het veld stapten.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Ajax heeft er deze oefencampagne patent op om snel toe te slaan. In 6 wedstrijden werd binnen een kwartier de score geopend. In 5 gevallen gebeurde dat zelfs binnen 5 minuten.

Opponent gevaarlijk door de lucht
Tegen 1. FC Union Berlin kon dat kunststukje niet worden herhaald. Sterker nog, het waren de Duitsers die de eerste helft de meeste kansen kregen, veelal door de lucht. Zo raakte Bülter de paal, werd even later - overigens terecht - een kopgoal afgekeurd en redde doelman Maarten Stekelenburg ook een keer fraai.

Die laatste kans was kort na de openingstreffer van Ajax, dat zich wel bijzonder efficiënt toonde. Een prachtige aanval – met Lang en Kudus in de rol van aangever(s) – werd door Eiting overtuigend binnengeschoten: 1-0

Doelpuntenmaker Carel Eiting.
Doelpuntenmaker Carel Eiting.

Ajax wist de voorsprong in de tweede helft niet te behouden. In de 48e minuut werd het 1-1. Marcus Ingvartsen schoot uit een voorzet raak.

Kans voor Traoré, paal geraakt
Even later had Lassina Traoré Ajax een hernieuwde voorsprong kunnen schenken. Hij werd weggestoken door Lang, omspeelde de Duitse doelman, maar was iets te ver naar de buitenkant uitgeweken. De inzet van de spits toucheerde de buitenkant van de paal.

Het was een dure misser, want aan de overzijde sloeg Union Berlin even later nogmaals toe. Een voorzet vanaf links kon door Ajax niet worden verwerkt, waarna Marius Bülter de trekker overhaalde: 1-2.

Sergiño Dest met de versnelling.
Sergiño Dest met de versnelling.

Het ging in deze fase op en neer, wat gevaar voor goals opleverde. Uiteindelijk was het Ajax dat na iets minder dan 70 minuten spelen de stand weer in evenwicht bracht. Jurriën Timber zette broer Quinten aan het werk: die bleef knap op de been en stelde Ekkelenkamp in de gelegenheid om te scoren: 2-2.

Ajax – 1. FC Union Berlin 2-2 (1-0).
27. Eiting 1-0
48. Ingvartsen 1-1
57. Bülter 1-2
69. Ekkelenkamp 2-2

Opstelling: Stekelenburg, Dest, J. Timber, Magallán (83. Méndez), Rensch (80. Kasanwirjo), Eiting, Ekkelenkamp, Kudus (62. Unuvar), Neres (34. Q. Timber), Traoré (62. De Waal), Lang

Gerelateerde artikelen

Antonyfrankfurt

Highlights Ajax - Eintracht Frankfurt

Ajax nam het zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA op tegen Eintracht Frankfurt. Het was voor Ajax de 7e oefenwedstrijd in de voorbereiding. Zondag komen ze nog in actie tegen Union Berlin.

Tags

  • #ajafra
  • #PreSeason

Socials

Schuurs

Samenvatting Ajax - Hertha BSC

Ajax speelde dinsdagavond zijn 6e oefenduel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het lukte de Ajacieden om tegen Hertha BSC de 100 procent score van de oefencampagne te behouden.

Tags

  • #PreSeason

Socials