Remise voor Ajax Vrouwen in Den Haag

Velde (2)
Velde (2)

Een zeer indrukwekkende winstreeks van tien zeges op rij in alle competities is woensdagavond tot een einde gekomen voor de Ajax Vrouwen. Op bezoek bij ADO Den Haag werd met 1-1 gelijkgespeeld. Chasity Grant stelde met haar goal diep in de tweede helft een punt veilig voor de Ajacieden.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen voerden de regie in de openingsfase van deze inhaalwedstrijd voor de competitie. De Ajacieden hadden veel de bal, maar wisten het overwicht ondanks een aantal schoten niet in een voorsprong om te zetten.

In het tweede gedeelte van de eerste helft liet de thuisploeg zich wat meer gelden, vooral via gevaarlijke counters. Een daarvan leidde tot een corner, die vervolgens uit de kluts werd binnengewerkt door oud-Ajacied Van de Westeringh. Zo was het halverwege 1-0 in het voordeel van ADO.

Schenkel voerde gedurende de tweede helft een aantal wissels door en die ingrepen pakten positief uit. De druk werd opgevoerd, evenals de dreiging richting het doel van ADO. Een kwartier voor tijd was Ajax dicht bij de gelijkmaker, maar invaller Tiny Hoekstra een kon voorzet van Grant net niet tot doelpunt promoveren.

Acht minuten later was het alsnog raak, via Grant. Ajax wilde erop en erover en alsnog voor de volle buit gaan. Hetzelfde gold voor ADO, waardoor het een open slotfase werd. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de punten uiteindelijk werden gedeeld. 

ADO Den Haag – Ajax Vrouwen 1-1 (1-0)
41. Van de Westeringh 1-0
82. Grant 1-1

Ajax Vrouwen: Van Eijk, Van der Most (60. Hoekstra), Van der Gragt, Doorn (75. Sabajo), Van de Velde, Spitse, Noordam, Pelova (88. De Sanders), Grant, Leuchter, Bakker

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajax Vrouwen 1280 2021 11 07 Ajax Vr PSV Vr 0366 (2)

Koop nu je tickets voor duels Ajax Vrouwen

In de komende weken staan er spannende duels op het programma van de Ajax Vrouwen. Zaterdag wacht op sportcomplex de Toekomst de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Excelsior. Het duel begint om 19:30 uur. Een week later spelen de Ajacieden thuis een topwedstrijd tegen PSV Vrouwen. Kaarten voor deze duels zijn te koop vanaf € 2,50.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials