Remise voor Jong Ajax op bezoek bij Helmond Sport

Unuvar (3)
Unuvar (3)

Jong Ajax heeft maandagmiddag een punt overgehouden aan het uitduel met Helmond Sport. In een wedstrijd met flink wisselende weeromstandigheden kwam de thuisploeg nog op 1-0, maar scoorde Naci Ünüvar na een geweldige aanval: 1-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Trainer Mitchell van der Gaag had voor het eerst sinds oktober een basisplaats ingeruimd voor Giovanni, die vanaf de rechtsbuitenpositie startte. Ook Alex Méndez en Nordin Musampa mochten aan de aftrap verschijnen, waardoor het koppeltje Youri Regeer – Kenneth Taylor weer terug was op het middenveld.

Uitstekend begin
In een strijd tegen de elementen leek Naci Ünüvar het meest in zijn element, want ondanks af en toe hevige hagelbuien strooide de 17-jarige linksbuiten met passjes. Vooral in de beginfase creëerde Jong Ajax veel kansen. Eerst raakte Giovanni de paal na een mooie aanval, enkele minuten later zag Neraysho Kasanwirjo een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Aan de andere kant redde Daan Reiziger uitstekend op Helmondse inzetten. Defensief stond het sowieso redelijk, want tegen een Helmond Sport in vorm (bovenaan in de vierde periode) werden weinig kansen weggegeven en Jong Ajax had zelfs via Giovanni weer kunnen scoren. Zijn inzet werd van de lijn gekopt en terwijl de kansenregen verder opdroogde nam de wind en hagel alleen maar toe, iets wat het spel bemoeilijkte.

Minder Jong Ajax na rust
Met Ar’jany Martha in de ploeg voor Sontje Hansen meldde Jong Ajax zich iets minder vaak in het strafschopgebied van Helmond Sport. En doordat bij een Helmondse aanval het zicht van Reiziger werd belemmerd, kwam de thuisploeg via Vereijken zelfs op 1-0. Het zag er wat ongelukkig uit, en Jong Ajax leek ook even van slag.

Het duurde een kwartiertje voordat Jong Ajax, met Max de Waal en Kristian Hlynsson inmiddels in de ploeg, het initiatief weer écht in handen nam. Kansen volgden toen snel, want Ünüvar vond na een heerlijke actie van Quinten Timber eerst nog de keeper op z’n weg, en een minuut later scoorde Nordin Musampa bijna.

De mooiste aanval van de dag leverde wél een doelpunt op, want nadat Regeer weg werd gestuurd op de rechterkant gaf hij schitterend voor op de vrijstaande Ünüvar: 1-1. Het was alweer het zevende doelpunt van de aanvallende middenvelder dit seizoen, waarvan de zesde na de winterstop.

Spannende slotfase
Ünüvar ging met Jong Ajax nog op zoek naar de winnende, maar ook Helmond viel aan in jacht op naar de broodnodige drie punten in de strijd om de periodetitel. Het leidde tot een spannende slotfase, waarin niet meer werd gescoord. In de 94e minuut redde Reiziger nog uitstekend op een Brabantse inzet en voorkwam daarmee een late sof.

Door het gelijkspel zakt Jong Ajax naar de veertiende plek, ten koste van TOP Oss. De Ajacieden kunnen er vrijdag weer verandering in brengen als beide ploegen elkaar ontmoeten op sportcomplex de Toekomst.

Helmond Sport – Jong Ajax 1-1 (0-0)
55. Vereijken 1-0
73. Ünüvar 1-1

Jong Ajax: Reiziger, Q. Timber, Llansana, Musampa, Kasanwirjo, Regeer, Taylor (90. Fitz-Jim), Méndez (66. Hlynsson), Ünüvar, Hansen (46. Martha), Giovanni (66. De Waal)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Luister live naar Ajax - FC Volendam