Rensch: 'Jullie gaan een Ajax met meer focus, pit en strijd zien'

Ajax verblijft deze week voor een trainingskamp in het zonnige Marbella. Een mooi moment om bij te praten met Devyne Rensch. "Het belangrijkste is dat we vertrouwen in elkaar houden."

Tags

  • #Rensch

Socials

Rensch is blij om in Marbella te zijn met de Ajax-selectie. "In Nederland is er veel regen en is het koud, dus dan is het wel even lekker om in het zonnetje te zijn. Het is een trainingskamp, dus iedereen moet weer fit worden. Daar gaan we hier voor zorgen."

Eerste seizoenshelft
De negentienjarige rechtervleugelverdediger kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft van Ajax. "Ik denk dat we goed begonnen, maar de laatste paar wedstrijden speelden we wat minder. We hadden puntenverlies waar wij zeker niet op hadden gerekend. Het is dus belangrijk om goed terug te komen."

"Het gaat zeker met veel ups, ik kan terugkijken op een goede eerste seizoenshelft", vertelt Rensch over zijn persoonlijke ontwikkeling. "Jammer genoeg liep ik wel een liesblessure op, waardoor ik een paar wedstrijden moest missen. Dat was wel even balen, maar ik denk dat ik mezelf goed heb teruggeknokt."

Vertrek Mazraoui
Na het vertrek van Noussair Mazraoui en Sean Klaiber waren alle ogen aan het begin van het seizoen gericht op Rensch. "Iedereen wist natuurlijk dat Nous weg zou gaan en dat ik misschien de opvolger zou worden. Ik denk ook dat ik die plaats heb ingenomen", zegt de rechtsback, die zich ervan bewust is dat hij zal moeten blijven presteren. "Bij Ajax is er natuurlijk altijd concurrentie. Je moet altijd je best blijven doen, want anders kom je op de bank te zitten."

Het gaat allemaal heel snel voor de negentienjarige Rensch, die ook te maken kreeg met kritiek. "Ik ben een jongen die graag wil leren en spelen. Natuurlijk horen er ook weleens wat downs bij, dat is nou eenmaal zo. Ook al beseffen mensen dit niet altijd. Nous presteerde vorig seizoen heel erg goed. Het is lastig om dat niveau dan te evenaren, want hij is gewoon een top rechtsback op wereldniveau."

Focus, pit en strijd
De Ajacieden sloten de eerste seizoenshelft af met twee punten uit drie wedstrijden. Rensch verwacht na de winterstop een getergd Ajax te zien. "Jullie gaan een Ajax met meer focus, pit en strijd zien. Een team dat wil vechten voor de punten en zo gewoon weer snel de eerste plek hoopt te veroveren."

Gerelateerde artikelen

Hato En Axel Dongen 1280

Hoteltour met Van Axel Dongen en Hato | 'Heeft iemand Google Translate in de buurt?'

Het is inmiddels een traditie geworden tijdens het trainingskamp van Ajax: de hoteltour. Deze week kregen Jorrel Hato en Amourricho van Axel Dongen een camera in de hand om ons mee te nemen in het hotel van Ajax in Spanje. Neem een kijkje in de gym, het zwembad, de kamer van Owen Wijndal en check hoe Van Axel Dongen dankzij Google Translate een gesprek aanknoopt met een werknemer van het hotel.

Tags

  • #MidSeason

Socials

Wijndal En Bassey 1280

Ajax in Marbella | Pittige training en padellen

De woensdag in Marbella viel in twee verschillende blokken te verdelen. De Ajacieden werden in eerste instantie onderworpen aan een pittige training. In de middag stond er teambuilding op het programma. De spelers gingen naar de padelbaan om daar de strijd met elkaar aan te gaan.

Tags

  • #MidSeason

Socials

Wijndal1280

Ajax in Marbella | Vertrek, aankomst en training

Voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Ajax-selectie stapte maandagochtend in het vliegtuig richting Marbella, de plek waar de Ajacieden deze week verblijven voor een trainingskamp. Bekijk hoe het de spelers en de staf verging tijdens hun eerste dag in het zonnige Spanje.

Tags

  • #Midseason

Socials