Rensch wint Goal of the Month: 'Ik raakte de bal perfect'

Met zijn geplaatste trap in de verre kruising op bezoek bij Excelsior werd de goal van Devyne Rensch door jullie verkozen tot doelpunt van de maand januari. De Ajacied had de prijs stiekem verwacht. "Het is mijn mooiste goal in een officieel duel." Onze Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GOTM
  • #Rensch

Socials

"Het was een mooie goal hé", begint de verdediger. "Chico (Conceição, red.) maakte een actie en ik kreeg de bal. Mijn aanname was niet heel goed, maar met links schoot ik zonder te kijken in de verre hoek. Aannemen, de verre hoek zoeken en ik raakte de bal perfect. Misschien moet ik het vaker proberen."

Mooiste
Na dit doelpunt durft Rensch wel te stellen dat hij tweebenig is. "Het is een kwaliteit van mij en ik heb er op jonge leeftijd veel op getraind. Na mijn goal moest ik even beseffen hoe de goal ging. Ik wilde het niet te uitgebreid vieren, gewoon rustig. Ik heb de goal uiteindelijk wel een paar keer teruggekeken om ervan te genieten. In een officieel duel is dit mijn mooiste."

Donderdag wacht het uitduel in de KNVB Beker met FC Twente. "We moeten laten zien dat we er klaar voor zijn. Goed spelen en winnen, dat is het belangrijkste. FC Twente is een ploeg waar Ajax vaak moeite mee heeft. Het is een goed team en dat stralen ze uit. De wedstrijd tegen SC Cambuur geeft vertrouwen aan het hele team. Het bekertoernooi is belangrijk, we gaan knallen.”

Gerelateerde artikelen

HL Excelsior 1280

Highlights Excelsior – Ajax l Eindelijk weer zege

Ajax heeft zondagmiddag zijn eerste competitiezege van het kalenderjaar geboekt. De Ajacieden waren in Rotterdam met 1-4 te sterk voor Excelsior. Bij Ajax nam John Heitinga de honneurs waar na het vertrek van Alfred Schreuder. Hij zag Dusan Tadic (strafschop), Davy Klaassen, Mohammed Kudus en Devyne Rensch de Amsterdamse goals maken.

Tags

  • #EXCAJA

Socials

Rensch Kerst 1280

Merry Dribble en Skills Challenge | Brian Brobbey tegen Devyne Rensch

Dit is de Skills Challenge kersteditie. Bloedfanatieke Ajacieden showen tijdens de kerstdagen hun techniek. In deze tweede aflevering strijden Devyne Rensch en Brian Brobbey tegen elkaar. Wie is over de vijf 'kerstonderdelen' de snelste, behendigste en dus de beste?

Tags

  • #Brobbey
  • #Wijndal

Socials