Revaliderende Stekelenburg: 'Wordt lastig om dit seizoen nog fit te raken'

Maarten Stekelenburg raakte dit seizoen al na vier wedstrijden geblesseerd. Sindsdien werkt de doelman hard aan zijn revalidatie en is hij op de weg terug.

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

"Het gaat nu weer goed", klinkt het gelukkig positief uit de mond van de Ajax-keeper. "Ik ben twee, drie maanden geleden geopereerd, maar wat ik zeg: het gaat nu weer de goede kant op."

De doelman kreeg in de voorbereiding van dit seizoen last van zijn heup en lies. Daar kon hij in eerste instantie mee trainen en wedstrijden spelen, maar de klachten kwamen steeds weer terug. Stekelenburg deed nog mee in de eerste vier duels van de competitie, maar de pijn werd steeds erger.

"Toen zijn we onderzoek gaan doen in het ziekenhuis. Daar kwamen ze erachter dat er heel veel stuk was in mijn heup. Doorgaan had geen zin." En daarom ging hij onder het mes. "De operatie is goed gegaan. Ze hebben alles kunnen herstellen wat stuk was gegaan."

EK in 2021
De blessure van de 39-jarige keeper was een domper op een verder fantastisch jaar voor hem. Hij verving de geschorste Andre Onana bij Ajax met verve, won de dubbel en haalde zelfs het EK met Oranje.

"In eerste instantie was ik vooral blij om weer terug te keren bij Ajax. Uiteindelijk mocht ik ook gaan keepen. Op dat moment dacht ik nog niet aan het Nederlands elftal. Toen ik aan het einde van het seizoen bij Oranje zat, begon ik toch te hopen op het EK. Het toernooi was heel bijzonder, daar ben ik enorm trots op. Het resultaat was alleen wat minder."

Collega's helpen
Ondanks zijn blessure blijft de doelman betrokken bij Ajax 1 en helpt hij de andere goalies. "Dat is ook één van de redenen dat ik bij Ajax wil revalideren. Of ik echt een bijdrage lever aan de andere doelmannen, zouden jullie aan hen moeten vragen. Remko Pasveer doet het nu in ieder geval uitstekend. Kijk maar naar het aantal tegengoals dat Ajax heeft moeten verwerken."

Stekelenburg weet nog niet wanneer hij zijn rentree kan maken in de ploeg van Erik ten Hag. "Het zal heel lastig worden om dit seizoen nog fit te raken. Ik zal er wel alles aan doen, maar het wordt een moeilijk verhaal. En dat is heel zuur."

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Gerelateerde artikelen