Rijkhoff en Mannsverk terug in Ajax-shirt

Julian Rijkhoff en Sivert Mannsverk speelden maandagavond met Jong Ajax op bezoek bij Jong FC Utrecht. Het was een terugkeer in het Ajax-shirt voor allebei. De een na een periode in Duitsland en de ander na maandenlang blessureleed. Mannsverk is blij: "Dit is een goede plek om aan mijn conditie en fitheid te werken."

Tags

  • #Rijkhoff
  • #Mannsverk

Socials

"Ik ben blij dat ik weer de eerste minuten in mijn benen heb, in het Ajax-shirt", zei Rijkhoff na afloop in Utrecht. "Ik ben goed ontvangen en gelukkig hebben we gewonnen. Het was weer even wennen, maar ik ben hartstikke blij met mijn eerste wedstrijd."

Verschil
De spits merkte direct een verschil tussen de manier van spelen in Duitsland en bij Ajax. "We durven te voetballen. In Duitsland speelden we veel naar de zijkant en dan een lange bal in de hoop dat die goed viel. Hier durven we te voetballen met een goede keeper en verdediging die allemaal rustig aan de bal zijn. Dat is het grootste verschil."

Rijkhoff was in het begin een beetje zoekende. Er is veel ruimte voor verbetering en dat ga ik morgen bekijken op de beelden." De Ajacied stond samen met zijn vriend Silvano Vos op het veld. "Hij was vrijdag al heel blij toen ik er was. Sinds dat moment zijn we veel samen geweest. Hij weet wat ik kan en ik weet wat hij kan. Silvano helpt me goed met het opstarten en het kennismaken met de nieuwe mensen op de club."

Minuten 
Ook voor Mannsverk werd het een mooie avond. Na maanden aan de zijkant te hebben gestaan vanwege een blessure mocht hij maandag weer voetballen in een officieel duel. "Het is een goed gevoel om te winnen en weer op het veld te staan. Hopelijk kan ik volgende week meer minuten maken."

De Noor was nog niet helemaal tevreden met zijn spel, vertelde hij met een glimlach. "Ik heb goede, maar ook minder goede dingen gedaan. Maar het belangrijkste is dat ik er weer ben en ritme op ga doen. Jong Ajax is een goede plek om aan mijn conditie en fitheid te werken."

Sterker uit
"Het is een moeilijke en frustrerende tijd geweest en ik ben trots hoe ik er mee om ben gegaan", gaat de middenvelder verder. "Het heeft lang geduurd en ik ben altijd positief gebleven. Elke dag naar de club, contacten leggen en revalideren. Ik kan hier op een positieve manier naar kijken, want zo heb ik de clubcultuur leren kennen. Ik weet wat de verwachtingen zijn bij Ajax, want ik heb het veel over voetbal gehad met de stafleden. Daardoor voel ik me nu klaar om onderdeel te zijn van zowel Ajax 1 als Jong Ajax. Al met al kom ik hier sterker uit."

Het plan de komende tijd is duidelijk. "We moeten eerst afwachten hoe mijn voet herstelt van deze wedstrijd. Tot nu toe gaat het goed. Hopelijk kan ik de volgende keer meer minuten maken. En ik moet met John van 't Schip en Dave Vos praten hoe zij het voor zich zien. Mijn doel is om fit te zijn en om dat te bereiken moet ik minuten maken. Jong Ajax is daarvoor nu de beste plek. Maar ik hoop heel erg om aan te sluiten voor de trip naar Bodø/Glimt. Dat is stiekem mijn doel", sloot hij af.

Gerelateerde artikelen

Banelclose1920

Highlights Jong FC Utrecht – Jong Ajax | Banel beslissend

Jong Ajax heeft drie punten overgehouden aan de beloftenclash met Jong FC Utrecht. De Amsterdammers boekten met Julian Rijkhoff in de basisopstelling hun eerste zege van 2024. De winteraanwinst van Ajax kon zijn debuut niet opluisteren met een doelpunt, maar Jaydon Banel was wel trefzeker. Het treffen met de Utrechters eindigde in 0-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

UTRAJA1920

Verslag | Jong Ajax wint nipt bij debuut Rijkhoff

Jong Ajax heeft maandagavond de eerste overwinning van 2024 veiliggesteld. De Amsterdamse beloftenploeg won op bezoek bij Jong FC Utrecht met 0-1. Jaydon Banel nam de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Rijkhoffinterview1920

Rijkhoff: 'Ik heb altijd gezegd dat ik terug zou willen naar Ajax'

Julian Rijkhoff is officieel terug bij Ajax. De negentienjarige spits is trots om weer in het wit-rood-wit te mogen spelen. "Het waren zenuwslopende dagen, maar uiteindelijk ben ik hartstikke blij dat het toch nog voor het einde van de deadline allemaal op zijn pootjes terecht is gekomen."

Tags

  • #Rijkhoff

Socials