Rommedahl: 'Ik ben jaloers op het Ajax van nu'

Rommedahl1
Rommedahl1

Het is alweer 10 jaar geleden dat Dennis Rommedahl zijn laatste wedstrijd voor Ajax voetbalde. Van 2007 tot 2010 speelde de aanvaller 61 officiële wedstrijden in Amsterdamse dienst. De Deen woont nog in Nederland en volgt de verrichtingen van Ajax op de voet. De Deen is zeer onder de indruk van het niveau dat er de laatste jaren is behaald. Tegen RKC, de club waar Rommedahl ook voor actief was, verwacht hij daarom eenrichtingsverkeer.

Tags

  • #AJARKC

Socials

De 42-jarige rechtsbuiten moest in 2015 vanwege een langdurige blessure een punt achter zijn carrière zetten. Zijn laatste officiële wedstrijd speelde hij op 13 juni 2013, toen hij met het Deense elftal in een oefenwedstrijd meedeed tegen Armenië.

Suarez, Pantelic en Vertonghen
De voormalig Deens voetballer van het jaar kijkt met een goed gevoel terug op zijn loopbaan. Zeker over zijn tijd bij Ajax is hij enthousiast. Hij speelde toen samen met jongens als Luis Suarez, Marko Pantelic en Jan Vertonghen. Het enige dat volgens hem ontbrak waren meer prijzen. Rommedahl won met Ajax alleen de KNVB Beker. 

"Het was toentertijd een beetje hectisch bij de club, met wat tegenvallende prestaties, terwijl ik denk dat de kwaliteit er toen zeker was om meer te kunnen winnen. Wij hadden een heel goed, aanvallend team. Het laatste jaar hadden we eigenlijk kampioen moeten worden (seizoen 2009-2010, red.). Als je kijkt naar ons puntentotaal van toen en het behaalde doelsaldo, dan was je daar de afgelopen 10 jaar kampioen mee geworden."

Tikje jaloers op het Ajax van nu
Ook over het Ajax van nu is hij erg enthousiast. Hij kijkt zelfs met een stukje jaloezie naar het veldspel van de afgelopen seizoenen. "Ik ben een liefhebber van voetbal. Als ik zie hoe er nu wordt gespeeld, denk ik wel eens: ik had zelf ook zo willen voetballen."

"Kijk bijvoorbeeld naar het aanvallende voetbal in combinatie met de enorme kwaliteit van sommige jongens. Voor Nederlandse begrippen is de kwaliteit bij Ajax de laatste paar jaar echt hoog. Ik ben jaloers op het Ajax van nu."

Rommedahl voor Ajax in actie tegen FC Groningen

Rommedahl voor Ajax in actie tegen FC Groningen

Van de huidige selectie is hij vooral enthousiast over David Neres. "Ik vind het leuk om de positie te volgen waarop ik zelf heb gevoetbald. Het is des te leuker als ik dan ook iemand zie met diepgang. Ik vind dat je als je ruimte maakt voor anderen het veldspel beter wordt. In zijn beginperiode bij Ajax werd soms nog wat getwijfeld over Neres, maar ik vond gelijk al dat hij met zijn loopacties het verschil kon maken. Uiteindelijk zie je hoe goed het kan lopen als iedereen op elkaar ingespeeld is."

Inzetten op een Amsterdamse zege
Aan een voorspelling wil Rommedahl zich eigenlijk niet wagen. "Het is natuurlijk pas net het begin van de competitie, maar Ajax heeft een goede voorbereiding gehad. Wel zijn ze net Hakim Ziyech kwijtgeraakt en dat vang je niet zomaar op."

"Aan de andere kant loopt er genoeg kwaliteit rond. Daarom denk ik dat Ajax met gemak moet kunnen winnen. Ik verwacht niet dat teams zoals RKC en Sparta hoog zullen eindigen, dus deze wedstrijden zullen gewonnen moeten worden."

Tags

  • #AJARKC

Socials

Gerelateerde artikelen

Tagliafico 2 (1)

Tagliafico mist treffen met RKC

Nico Tagliafico is voor 1 duel geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Sparta Rotterdam. De Argentijnse linksback heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd. Tagliafico mist daardoor het duel tegen RKC van komende zondag.

Tags

  • #ajarkc

Socials

2020 09 11 Persconferentie Ajax 0021

Ten Hag beschikt over fitte groep: 'We staan er goed op'

Trainer Erik ten Hag kan beschikken over een fitte spelersgroep. Waar er voor de wedstrijd tegen Sparta nog enkele twijfelgevallen waren, is nu iedereen beschikbaar voor het treffen met RKC van aanstaande zondagmiddag.

Tags

  • #Ajax 1
  • #AJARKC

Socials

TIMBERTHUMB

Jurriën Timber verlengt contract bij Ajax tot medio 2024

Ajax en Jurriën Timber hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2021. De nieuwe verbintenis van de 19-jarige verdediger loopt tot en met 30 juni 2024.

Tags

  • #Timber
  • #Ajax 1

Socials