Rose gelooft in voorjaarskampioenschap Ajax O17: 'Jongens verdienen het'

Ajax O17 kan zaterdag tegen PSV O17 voorjaarskampioen worden. Een gelijkspel tegen de Eindhovenaren is genoeg voor de voorjaarstitel. Op 7 mei volgt dan nog een beslissingswedstrijd tegen de kampioen van het najaar. Dat betekent opnieuw een wedstrijd tegen de ploeg uit Brabant. "We willen heel graag die finale spelen."

Tags

  • #AjaxO17
  • #Rose

Socials

De ploeg van Yuri Rose draait de laatste weken goed. "We hebben vijf wedstrijden heel sterk gespeeld waarin we weinig hebben weggegeven. Daar moeten we ons aan vasthouden. Ook wanneer er tegenslagen zijn, pakt de ploeg dit uitstekend op."

Nieuwe kans
In het uitduel met Feyenoord O17, afgelopen dinsdag, was het al mogelijk om de titel binnen te slepen. Dat lukte niet. "We verloren ongelukkig. In de eerste helft hadden we de wedstrijd al moeten beslissen. Het is helaas niet zo gelopen en dat is ook voetbal." Of het met de zenuwen te maken had wilde Rose niet zeggen. "Tijdens de afsluitende training voor PSV zag ik het niet, tijdens die van maandag voor Feyenoord had ik wel een apart gevoel. Dat uitte zich ook in de wedstrijd."

Een gelijkspel tegen de Eindhovenaren is voldoende voor het kampioenschap én een beslissingswedstrijd. Gemakkelijk wordt dat niet. "Het is een hele goede ploeg. We hebben drie keer tegen ze gespeeld en het telkens erg lastig gehad. Als wij agressief zijn, de druk erop krijgen en we spelen in balbezit ons eigen spel dan hebben wij een goede kans. Het wordt een interessante wedstrijd."

Voor de trainer wordt het de eerste keer om te spelen voor zo’n finale. "Voor mij is het ook nieuw. Ik ben nu twee jaar trainer van Ajax O17. Vorig seizoen hebben we maar vier potjes gespeeld en toen was het klaar. Ik wil het heel graag en ben heel tevreden over waar mijn ploeg nu staat."

Volgende stap
Ook over de persoonlijke ontwikkeling van enkele spelers is Rose tevreden. "Stanis Idumbo gaat als een speer en is al enkele keren belangrijk geweest voor de O18. Maar ook Rico Speksnijder en Jorrel Hato zijn erg goed bezig. Ik kan ze eigenlijk allemaal opnoemen. Dat is waar ik het voor doe. Er wordt nu meer geëist van die jongens en ze moeten klaar zijn voor de volgende stap. Als je ziet waar deze jongens vandaan komen en wat ze mee hebben gemaakt, dan wil je heel graag die finale spelen. Ze verdienen het."

Tags

  • #AjaxO17
  • #Rose

Socials

Gerelateerde artikelen

Gorter1280

Samenvatting Feyenoord O17 - Ajax O17

Wat de kampioenswedstrijd van de voorjaarscompetitie had kunnen worden voor Ajax O17, eindigde helaas in een sof tegen Feyenoord O17. De ploeg van Yuri Rose verloor met 3-1 in Rotterdam. Komende zaterdag kan Ajax O17 alsnog voorjaarskampioen worden tegen PSV.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials