Rugnummer quiz | Hato: 'Past bij centrale verdediger'

Rugnummer vier prijkt dit seizoen op de rug van Jorrel Hato. In een item van Inside Ajax testen we de kennis van de Ajacied over het rugnummer, praten over zijn voorgangers en bespreken we zijn favoriete tegenstanders en doelen voor komend seizoen.

Tags

  • #Hato

Socials

Hato droeg afgelopen seizoen nog het rugnummer 57. In 2023/2024 heeft hij dat nummer dus mogen inruilen voor vier. In de rijke clubhistorie gingen veel topspelers de verdediger al voor met dat fraaie vaste rugnummer. ''Dit is altijd al mijn lievelingsrugnummer geweest. Het staat ook mooi vind ik'', verwijst Hato naar de vier achterop zijn nieuwste Ajax-shirt. ''En het past wel bij een linker centrale verdediger.''

Matthijs de Ligt
Welke internationale topspelers spraken hem al aan toen hij nog in de jeugdopleiding op de Toekomst speelde? Hato heeft weinig bedenktijd nodig: ''Virgil van Dijk en David Alaba. En natuurlijk had ook Matthijs de Ligt het rugnummer vier toen hij nog bij Ajax speelde.''

Dat het met de kennis van een illustere voorganger als De Ligt wel goed zit bij Hato maakt de Ajacied snel duidelijk. ''Goede speler en goede verdediger'', zet hij de verdediger van Bayern M√ľnchen kort en krachtig neer. ''Hij is niet hetzelfde type speler als ik. Maar De Ligt is verdedigend sterk en ook goed aan de bal. En hij heeft natuurlijk al bij drie grote clubs gespeeld.''

Wat kan Hato van De Ligt leren? ''Ik kan verdedigend nog wel wat harder zijn'', klinkt het ook zelfkritisch. ''Ik heb dat al wel, maar het kan nog meer.'' Wat volgt zijn meer vragen over De Ligt en andere illustere dragers van een Ajax-shirt met nummer vier op de rug. Net als met zijn voetbaldoelen zit het ook met de historische kennis van Hato meer dan goed.

Gerelateerde artikelen

Hato Wint Trofee 1280

Hato trots: 'Ze zien mij als voorbeeld'

Uit handen van Mohammed Nouri ontving Jorrel Hato maandagavond de Abdelhak Nouri Trofee. Na mooie woorden van John Heitinga, de trainer die hem liet debuteren bij Jong Ajax en Ajax 1, stond de zeventienjarige met een trots gevoel voor de camera. "Het is razendsnel gegaan."

Tags

  • #Hato

Socials

Heitinga Hato Nouri 1920

Abdelhak Nouri Trofee voor Jorrel Hato

Jorrel Hato is uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax van het seizoen 2022/2023. De zeventienjarige verdediger volgt Charlie Setford op. Hato nam de Abdelhak Nouri Trofee maandag in ontvangst op sportcomplex de Toekomst bij de schalenavond.

Tags

  • #Hato
  • #ForTheFuture

Socials

Hato2

Hato: 'Het is snel gegaan, heel mooi'

Een mooie week voor Jorrel Hato: de verdediger is officieel onderdeel van Ajax 1. Met de zeventienjarige bespreken we zijn 'overstap' en geven we hem een aantal dilemma's. "Ik wil mezelf verbeteren in het koppen."

Tags

  • #Hato

Socials