Samenvatting AZ – Ajax l Averij in Alkmaar

Ajax heeft voor het tweede seizoen op rij niet kunnen winnen bij AZ. Na de remise (2-2) in mei gingen de Ajacieden nu met 2-1 onderuit. Alle goals vielen in de eerste helft. Ajax maakte in de slotfase vol jacht op de gelijkmaker, maar die bleef uit.

• #AZAJA

• #AZAJA

Bergwijn Frons 1280

Verslag | Ajax lijdt eerste nederlaag tegen AZ

Ajax heeft zondag het eerste puntenverlies in de competitie opgelopen. Op bezoek bij AZ verloren de Ajacieden met 2-1. De Amsterdammers kwamen op voorsprong via Mohammed Kudus, maar de Alkmaarders bogen de achterstand nog voor rust om. In de slotfase konden de Amsterdammers een aantal grote kansen niet promoveren tot doelpunt.