Sarfo: 'Transformatie naar rechtsback is compleet'

Jarenlang, eigenlijk in al zijn seizoenen in de jeugdopleiding, speelde Raphaël Sarfo als rechtsbuiten. Een jaar geleden transformeerde hij zich tot rechtsback. Op die positie speelde hij al zes wedstrijden met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Sarfo voelt zich inmiddels helemaal verdediger. ''Ik doe alles voor het team.''

Tags

  • #Sarfo

Socials

"Er kwamen steeds meer rechts- en linksbuitens op mijn plek. Ik kreeg geen speelminuten meer. En met mijn spel, heb ik veel ruimte voor mij nodig. De rechtsbackpositie is daar ideaal voor. De trainers bij Ajax vonden dat ik dat prima invul."

Verdedigende taken
Toch is zo'n transformatie van rechtsbuiten naar rechtsback niet zomaar een abc'tje. Sarfo speelde tien jaar lang vrijwel altijd als aanvaller in de jeugdopleiding van de club. Nu worden er andere dingen gevraagd van de negentienjarige verdediger. "Ik heb niet heel veel tijd gehad om het verdedigen te leren. Ik moet daar echt elke training op letten. Uiteindelijk gaat dat wel prima. Mijn snelheid is ideaal voor een rechtsback. Daarnaast heb ik veel drang naar voren. Ik moet wel op de omschakeling letten."

Ook trainer Dave Vos is tevreden met de ontwikkeling van de 'nieuwe' back. "Raphäel leert van zijn fouten en probeert snel beter te worden. Dat is heel goed om te zien. Bij Ajax verdedigen is namelijk niet zo makkelijk. Je speelt altijd met tachtig meter in je rug. Je moet continu kijken of je doordekt of blijft staan. Dat zijn hele specifieke momenten. Daar proberen we onze spelers in te helpen."

Ook rechtsbuiten
Toch kriebelt zijn oude positie ook nog wel bij Sarfo. "Er is mij ook gevraagd of ik rechtsbuiten wil staan als het nodig is. Daar heb ik natuurlijk 'ja' op geantwoord. Het maakt niet uit waar ik speel, ik doe alles voor het team."

Gerelateerde artikelen

HL Jong Ajax Ehv 1920

Samenvatting Jong Ajax - FC Eindhoven

Jong Ajax heeft maandag het tweede punt van deze competitie gepakt. De Ajacieden speelden met 1-1 gelijk tegen FC Eindhoven. Jaydon Banel zorgde in de 38e minuut voor de openingstreffer, maar in de blessuretijd kwamen de bezoekers langszij.

Tags

  • #Jong Ajax

Socials

Huntelaar2

Ajax contracteert Chahid, Sarfo en Chourak

Drie spelers hebben donderdag hun eerste contract bij Ajax getekend. Nassef Chourak, Rida Chahid en Raphaël Sarfo zetten allen hun handtekening onder een eenjarige verbintenis met de club, tot en met 30 juni 2024. Tevens is in de contracten een optie tot een verlenging van twee jaar opgenomen.

Tags

  • #JongAjax

Socials