Scherpen heeft vertrouwen: 'Gaat met een stijgende lijn'

Scherpen
Scherpen

Ajax reist zaterdag naar Drenthe voor het Eredivisieduel met FC Emmen. Voor reservedoelman Kjell Scherpen is het de eerste keer dat hij als Ajacied terugkeert naar de club uit zijn geboortestad.

Tags

  • #EMMAJA

Socials

Dat gegeven maakt FC Emmen - Ajax voor Scherpen een bijzondere uitwedstrijd. "Ik vind het hartstikke leuk", beaamt de twintigjarige doelman. "Vorig jaar is het er niet van gekomen omdat het seizoen eerder stopte. Ik heb er zin in. Het is leuk iedereen daar weer te zien. De wedstrijd is zonder publiek natuurlijk, maar het is nog steeds heel leuk."

Rondje met de hond
De tribune zit dus ook niet vol met kennissen, vrienden of familie. Maar die hopen toch nog een glimp van hem op te vangen. "Ja, ze zeiden al: 'We komen nog wel even naar de bus als we een rondje lopen met de hond.' Dan zie ik ze nog wel even."

Scherpen kijkt met tevredenheid terug op de huidige reeks wedstrijden van Ajax 1. "Het gaat met stijgende lijn, we spelen steeds beter. Vanaf de voorbereiding speelden we al goede wedstrijden. De competitie begonnen we met een overwinning; we verloren alleen tegen FC Groningen."

"Toen kwam de interlandbreak en daarna hebben we de draad weer opgepakt. Ook in de Champions League. We speelden heel goed tegen Atalanta en het was zonde dat we het niet over de streep konden trekken. Maar er komen ook nog wel belangrijke wedstrijden aan. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen."

Geen tussendoortje
Dinsdag is Liverpool de tegenstander, maar eerst moet Ajax dus zaterdag nog naar Emmen. Gevaar dat het als een 'tussendoortje' wordt gezien, is er niet, denkt Scherpen: "Het is natuurlijk een net zo belangrijke wedstrijd als alle andere. Je moet winnen om bovenaan te blijven staan, dat is simpel zat.

"Natuurlijk is zo'n wedstrijd tegen Liverpool van groot belang", besluit de doelman. "Maar zoals ze zeggen: wedstrijd voor wedstrijd. Eerst Emmen winnen en dan dinsdag naar Liverpool."

Tags

  • #EMMAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Kjell Still SITE

Ziggo Have a Seat - Kjell Scherpen

Tijdens de Ziggo Have a Seat-afleveringen was er een felle strijd aan de gang om de zitzak zo ver mogelijk weg te gooien. Iedereen is geweest en niemand kon tippen aan de 14.30 meter van Kjell Scherpen.

Tags

  • #KjellScherpen

Socials

STILL GAS Afl1 Schuurs Scherpen

GUESS-A-SKETCH #1 | Schuurs & Scherpen: 'Hunebed ga je niet raden!'

In Guess-A-Sketch krijgen de spelers vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk onderwerpen te tekenen en te raden. In aflevering één zullen Perr Schuurs en Kjell Scherpen het spits afbijten. Zullen ze hoog genoeg scoren om de volgende deelnemers onder zich te laten?

Tags

  • #Schuurs
  • #Scherpen

Socials