Scherpen: 'Hoor wel van Onana wat hij ervan vond'

Kjell Scherpen maakte in het bekerduel tussen Ajax en FC Utrecht (5-4) zijn officiële debuut voor de club. Een avond die hij mede door het scoreverloop niet zo snel meer zal vergeten. "Er gebeurde van alles. Het ging op en neer."

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAUTR

Socials

De ruim twee meter lange sluitpost hoorde twee dagen voor de wedstrijd dat hij zijn eerste optreden mocht maken in Ajax 1. "Een mooi moment. Daarvoor ben ik hier gekomen, heb ik alles voor gegeven. Gelukkig mocht het nu zover zijn."

In gesprek met Onana
Dinsdag sprak Scherpen tijdens de training met met Andre Onana over zijn naderende debuut. "Ik moest gewoon mijn ding doen, zei hij. Hij was blij voor me. Ik hoor wel wat hij ervan vond."

De keeper stond in de UEFA Champions League al een keertje stand-by bij de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland. "Maar een debuut brengt een andere spanning met zich mee. Ik probeerde dat in de warming-up wat van mij af te laten glijden. Het begin van de wedstrijd hielp alleen niet echt mee. Het was een chaotische wedstrijd"

Ajax kwam al na twee minuten op achterstand na een doelpunt van Mimoun Mahi. Al trof Scherpen geen blaam bij die tegengoal. "Het ging zo snel. Gelukkig maakten we snel de gelijkmaker en werd het voor rust ook nog 2-1."

Bedankje richting Tadic
"Daarna laten we alsnog te makkelijk de goals vallen. Vier goals tegen is voor een keeper nooit lekker. En de vierde kan ik mezelf ook aanrekenen. Simpel zat. Als we 'm daardoor verliezen heb ik het gedaan." Uiteindelijk maakte Dusan Tadic de winnende treffer, vlak voor het eindsignaal: 5-4. "Ik heb 'm wel even bedankt", lacht Scherpen.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAUTR

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadicajautr (1)

Verslag | Karaktervol Ajax door na doldriest bekeravondje

Ajax heeft woensdag na een bizar en zinderend voetbalgevecht de laatste zestien van de KNVB Beker bereikt. In de Johan Cruijff ArenA werd FC Utrecht met 5-4 verslagen. Dusan Tadic tekende met een schitterend afstandsschot in de 89e minuut voor de winnende. Het was zijn tweede van de avond. De overige goals kwamen van Zakaria Labyad (twee) en Antony.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAUTR

Socials

Onana1512

In beeld | Bekerwedstrijd tegen FC Utrecht voor de deur

Na de wedstrijd van zaterdag tegen PEC Zwolle (4-0) volgt woensdagavond alweer een nieuw duel in het toch al drukke schema. In de Johan Cruijff ArenA komt FC Utrecht op bezoek voor de KNVB Beker. De wedstrijd begint om 21:00 uur.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAUTR

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl