Schoolproject van Future Goals officieel van start gegaan op Curaçao

Futuregoals 1
Futuregoals 1

Volle klaslokalen, blije gezichten en sportende kinderen in de Caribische zomerzon. Het voetbalprogramma rondom het project Future Goals van Sandals Resorts en Ajax is afgelopen week van start gegaan op Curaçao.

Tags

  • #FutureGoals

Socials

Het project werd afgelopen mei gelanceerd toen Ajax met de voltallige selectie op bezoek was op het eiland. Zij hebben destijds de aftrap gegeven. Onder andere Steven Berghuis, Edson Álvarez en Jurriën Timber trapten een balletje mee op een schoolplein op het eiland. Berghuis en Davy Klaassen gaven daarnaast in mei ook nog training aan de leerlingen.

In de afgelopen twee weken waren verschillende coaches van Ajax opnieuw aanwezig op Curaçao om de eerste lessen op de scholen te geven en de Future Coaches op te leiden. Deze Future Coaches, lokale jongeren, verzorgen het programma op de scholen.

Ajax lanceerde in het voorjaar de samenwerking met Sandals Resorts, waarmee het veertien adidas ballen en doeltjes uit gaat delen op alle basisscholen op Curaçao. De doeltjes zijn op het eiland geproduceerd en gemaakt van visnetten uit de oceaan en plastic afval. Future Goals is een initiatief dat kinderen aanzet tot voetballen, via duurzaam geproduceerde materialen.  Het programma duurt acht weken per school en hierin wordt de kracht van voetbal gebruikt om kinderen sportieve én sociale vaardigheden bij te leren. Hierbij is er speciale aandacht voor het belang van goed zorgen voor het eiland en de mensen om je heen. 

Op het eiland genoten de kinderen zichtbaar van de eerste lessen van het programma. Na het klassikale gedeelte zochten de leerlingen het sportveld op en gingen ze aan de slag met de door Ajax en Sandals Resorts uitgedeelde adidas ballen.

Ook straatvoetbalster Rocky Hehakaija was aanwezig om haar kennis te delen. Zij is zelf oprichtster van de stichting Favela Street. Deze stichting heeft de Future Coaches geselecteerd voor dit project. In het najaar volgt een voetbaltoernooi om het project af te sluiten. Alle deelnemende scholen op het eiland nemen het dan tegen elkaar op in de Future Goals League.

Gerelateerde artikelen

Toeschouwers V 880

Aftermovie | Zo zag de trip van Ajax naar Curaçao eruit

Ajax sloot het seizoen 2021/2022 afgelopen week af op Curaçao. De Ajacieden werden warm ontvangen door de eilandbewoners. De selectie en staf kwamen niet alleen maar om te ontspannen in het Caribische gebied. Ze gaven onder meer een clinic, bezochten het Ronald McDonald Huis en er werd een nieuw partnership afgesloten. Afsluitend werd een oefenwedstrijd gespeeld.

Tags

  • #ForTheFuture🇨🇼

Socials

Futuregoals2

Curaçao part 2 | Van Future Goals tot training in Willemstad

De Ajacieden zijn inmiddels al enkele dagen op Curaçao en hebben kennis kunnen maken met de lokale bevolking. Bij de lancering van het partnership tussen de club en Sandals Resort speelden Steven Berghuis, Edson Álvarez, Jurriën Timber en Ajax-directeur Edwin van de Sar een potje voetbal op het schoolplein. In de avond stond er een training op het programma voor de selectie.

Tags

  • #ForTheFuture🇨🇼

Socials

Curaçaopart3

Curaçao part 3 | Voetballen op Cruyff Court en bezoek Ronald McDonald Huis

Op één van de laatste dagen op Curaçao ging een groep Ajacieden langs op het Cruyff Court van Gregory van der Wiel. De oud-Ajacied opende in 2011 het veld in de wijk Sapaté. Een ander gedeelte van de Ajax-selectie bracht een bezoek aan het Ronald McDonald Huis op het Caribische eiland.

Tags

  • #ForTheFuture🇨🇼

Socials