Schreuder: 'Er zit heel veel potentie in deze selectie'

Alfred Schreuder nam vrijdagmiddag vanaf 14:15 uur vanuit De Lutte plaats achter de microfoon voor zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer van Ajax. De opvolger van Erik ten Hag blikte vooruit op het nieuwe seizoen. "We gaan verder op de weg die de club vierenhalf jaar geleden is ingeslagen."

Tags

  • #PreSeason
  • #DeLutte

Socials

Schreuder is blij dat zijn nieuwe avontuur bij Ajax officieel is begonnen. Traditiegetrouw begint Ajax het nieuwe seizoen met een trainingskamp in De Lutte. "Het is mooi om hier te zijn en ik ken de omgeving goed", aldus de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. "Het is fijn om de jonge jongens aan het werk te zien. We kunnen goed samenwerken met de staf en bepaalde patronen in de selectie aanbrengen. Daarnaast is het heel leuk om met de jongens op het veld te staan."

Komend seizoen
De 49-jarige Barnevelder verwacht niet veel wijzigingen aan te brengen in vergelijking met vorig seizoen. "Ajax heeft qua spel prima dingen laten zien vorig jaar. In die lijn zullen we niet veel gaan veranderen. We gaan verder op de weg die de club vierenhalf jaar geleden is ingeslagen." Er kloppen verschillende talentvolle spelers op de deur bij Ajax 1. "Als jonge jongens zich goed ontwikkelen zullen zij net als bij Ten Hag kansen krijgen. Er zit heel veel potentie in deze selectie", vertelde Schreuder vrijdagmiddag.

Eén van deze grote talenten is Naci Ünüvar. Schreuder is erg te spreken over de negentienjarige creatieveling. "Hij maakt een prima ontwikkeling door. We zijn deze week bezig geweest met een aantal details. We willen hem graag hoger op het veld zien en dat heeft hij goed opgepakt. Uiteindelijk moet hij goals gaan maken. Naci werkt heel hard en is een prima speler, maar we hebben meerdere goede spelers", benadrukte de oefenmeester.

Daarnaast was Schreuder ook lovend over de ontwikkeling van Mohamed Ihattaren. "Hij is een hele vrolijke jongen, die ontzettend veel van het spel houdt. Daarnaast is hij natuurlijk een geweldige linkspoot. Iedereen weet hoe goed hij kan voetballen en wat er de afgelopen tijd gebeurd is. Daar moeten wij niet over oordelen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze jongen het gaat redden."

Keepers
Tot slot ging de 49-jarige Barnevelder nog kort in op de positie onder de lat bij Ajax. Maarten Stekelenburg liep op het trainingskamp in De Lutte een voetblessure op. Schreuder verwacht dat de schade meevalt. "We wachten rustig af. Maarten is nu naar huis gegaan." De nieuwe hoofdtrainer benadrukte dat Ajax vorig seizoen veel pech had met blessureleed. "We gaan uit van het goede en dat is het belangrijkste. In principe hebben we drie hele goede keepers als ze allemaal fit zijn."

Gerelateerde artikelen

Header4

Training Day | Inspanning en daarna ontspanning

Op dag vier van het trainingskamp in De Lutte verschenen de Ajacieden eenmaal op het trainingsveld. Later op de dag was er hilariteit alom bij de teamactiviteit. De opdrachten zorgden voor vermaak en als ‘kers op de taart’ mochten de spelers een heerlijk ijsje halen.

Tags

  • #PreSeason
  • #DeLutte

Socials

Dag 3 IV 880

Training Day | Vrolijkheid en herstel op derde dag in De Lutte

Op dag drie van het trainingskamp in De Lutte stonden er twee trainingen op het programma. De ochtend stond in het teken van herstel na de eerste wedstrijd van het seizoen tegen SV Meppen. In de namiddag was het tijd voor een pittige bosloop.

Tags

  • #PreSeason
  • #DeLutte

Socials

Mo Thumb 880

Openhartige Ihattaren: 'Ik voel me gelukkig en nu is het tijd om het te laten zien'

Mohamed Ihattaren heeft de zomerstop gebruikt om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. De Ajacied is klaar om zichzelf te laten zien en vertelt in een openhartig interview over de afgelopen tijd en de periode die komen gaat. "Ik wil weer gezien worden als de voetballer Mo die supporters een mooie avond kan bezorgen."

Tags

  • #Ihattaren

Socials