Schreuder: 'Ik verwacht een Ajax met veel plezier, energie en discipline'

Schreuderpersco1280
Schreuderpersco1280

Alfred Schreuder nam vrijdagmiddag in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van 2023 tegen NEC in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA plaats achter de microfoon. De hoofdtrainer van Ajax blikte terug op de eerste seizoenshelft en kijkt uit naar het restant van het seizoen. "Ik zie een frisse groep die iets goed wil maken."

Tags

  • #NECAJA

Socials

"We zijn erg goed begonnen en slecht geëindigd voor Ajax-begrippen", vertelde Schreuder over de eerste seizoenshelft. "Als het goed gaat vind ik het niet fantastisch en als het minder gaat probeer ik het ook te relativeren." De Ajax-trainer gaf aan dat er binnen de selectie een goede evaluatie heeft plaatsgevonden. "Tuurlijk is het goed dat we met elkaar praten en evalueren, maar we weten dat we bij Ajax ook gewoon moeten winnen en resultaten moeten halen."

Energie
"Wat je terug wilt zien is een bepaalde energie in het elftal", vervolgde Schreuder. "Daar ben je als trainer ook verantwoordelijk voor en die energie van het begin van het seizoen moet terugkomen. We praten erover en maken goede afspraken. Ik vind dat er nu prima wordt getraind", aldus de vijftigjarige Barnevelder.

Schreuder liet vrijdagmiddag weten dat hij verwacht dat er nog wel het een en ander zal gaan gebeuren op de transfermarkt. "We zijn bezig om het elftal te versterken. In het begin van het seizoen hebben we ook naar versterkingen gekeken. Voorin zijn we denk wel goed bezet, maar de achterhoede is vrij dun. We moeten dus goed kijken of we die kunnen versterken", aldus de oefenmeester van Ajax, die verwacht dat er geen Ajacieden meer zullen vertrekken.

Fitheid
De vijftigjarige Ajax-trainer zag dat de Ajacieden zonder blessures terugkeerden van het WK in Qatar.  Toch kan Schreuder zondag mogelijk geen beroep doen op twee zieke selectiespelers. "Steven Berghuis voelde zich de laatste dagen niet goed. Taylor heeft al wel weer iets kunnen doen op de training vandaag, maar is ook nog niet helemaal fit. Ik hoop dat Steven het laatste kwartier mee kan spelen."

NEC-uit
Ondanks dat Ajax de afgelopen periode weinig oefenwedstrijden heeft kunnen spelen, verwacht Schreuder een getergd Ajax in Nijmegen. "We moeten zondag drie punten pakken en een goede wedstrijd op de mat leggen. Nu moeten wij doorbouwen en -trainen. We hadden het graag anders gezien met de zieke spelers, maar het is nu eenmaal zo."

Schreuder ging vrijdagmiddag ook nog even kort in op het vertrek van Daley Blind. "Het is mooi voor Daley dat hij een contract heeft kunnen tekenen bij Bayern München. Hij heeft uiteindelijk in goed overleg met Ajax besloten om de club te verlaten." De Ajax-trainer liet weten dat hij Blind niet meer had gesproken op de dag dat de routinier afscheid nam van zijn ploeggenoten op sportcomplex de Toekomst.

Gerelateerde artikelen

Van Boekel 1420

Van Boekel aangesteld voor NEC - Ajax

De openingswedstrijd van Ajax in het nieuwe kalenderjaar wordt zondag gefloten door Pol van Boekel. De 47-jarige leidsman is door de KNVB aangesteld voor het uitduel met NEC.

Tags

  • #NECAJA

Socials

Kudus Training 3 1

In beeld | Trainen richting eerste duel van 2023

Ajax heeft dinsdagochtend een training afgewerkt op sportcomplex de Toekomst. De focus van de Ajacieden lag na de jaarwisseling direct op de eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar tegen NEC.

Tags

  • #NECAJA

Socials