Schuurs: 'Nu laten zien dat ik er klaar voor ben'

Perr Schuurs
Perr Schuurs

Perr Schuurs staat aan de vooravond van één van z'n belangrijkste seizoenen bij Ajax. De verdediger wil dolgraag een vaste waarde worden in het elftal van trainer Erik ten Hag. Na 2 seizoenen waarin hij mocht ruiken aan het grote werk via Jong Ajax, invalbeurten in Ajax 1 en met enige regelmaat een basisplaats in de hoofdmacht, is hij nu klaar voor een plek in het hart van de defensie.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Met het vertrek van Joël Veltman en Sven Botman en de verhuurperiode van Kik Pierie is er meer ruimte gekomen in de defensie van Ajax. Daarnaast heeft Schuurs ervaring op kunnen doen in grote wedstrijden in de Champions League, Europa League en Eredivisie.

Leermomenten
"Ik heb een jaar gehad waarin ik kansen heb gekregen en goede wedstrijden heb gespeeld. Ik heb ook leermomenten gehad, die ik mee kan nemen naar dit seizoen. Aan mij is het nu in de voorbereiding om te laten zien dat ik er klaar voor ben."

De 20-jarige verdediger leerde in de afgelopen jaren de fijne kneepjes in het vak van de inmiddels vertrokken Veltman. "Hij heeft een fantastisch jaar gehad na z'n blessure. Als je kijkt naar zijn stijl: hij is gewoon een hele slimme speler. Hij weet altijd waar hij moet staan. Dat heb ik ook met hem besproken. Hij heeft mij tips gegeven hoe ik dat zelf beter kan doen."

RKC-thuis
Zaterdag kan Schuurs z'n ontwikkeling laten zien in de 1e oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen RKC Waalwijk. De verdediger heeft er zin in. "Het is de 1e wedstrijd in 5 maanden tijd. Het vooruitzicht dat je een wedstrijd gaat spelen is fijn om terug te hebben. We kunnen eindelijk weer vrijuit trainen en ons voorbereiden op een duel."

Gerelateerde artikelen

2019 11 10 Ajax FC Utrecht 048

Oefenduel Ajax - FC Utrecht: tickets € 10

In aanloop naar het nieuwe seizoen oefent Ajax tegen FC Utrecht in de Johan Cruijff ArenA. Op donderdag 13 augustus om 18:45 uur zal dit oefenduel gespeeld worden voor een beperkt publiek. Ajax is verheugd dat de gemeente voor dit duel een vergunning afgegeven heeft.

Tags

  • #Ajax 1
  • #PreSeason

Socials