Setford dolgelukkig: 'Heel mooi dat ik de Abdelhak Nouri Trofee in ontvangst mag nemen'

Na twee jaar stond dinsdag weer de traditionele Schalenavond op het programma. Tijdens deze avond op sportcomplex de Toekomst werd de Abdelhak Nouri Trofee uitgereikt. Charlie Setford mocht de prijs in ontvangst nemen en werd daarmee de opvolger van Amourricho van Axel Dongen, die de prijs voor het grootste talent van de jeugdopleiding vorig jaar ontving.

Tags

  • #Setford
  • #ForTheFuture

Socials

'Heel mooi dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen en thuis in mijn prijzenkast kan zetten', reageert Setford zichtbaar happy met de fraaie trofee in zijn hand. 'Echt heel mooi.' De talentvolle doelman had het niet verwacht dat hij de prijs voor het grootste talent van de opleiding zou winnen. De oudste Setford rekende er eigenlijk op dat juist zijn jongere broer Tommy de felbegeerde titel ging winnen.

'Daarvoor ging ik eigenlijk naar de Toekomst', vertelt de doelman met een brede lach. 'Maar toen hoorde ik: negen jaar bij de club, bij Jong Ajax en Ajax 1. Dus toen dacht ik: huh… Ik ben het.'

Winnaarsmentaliteit
Het gebeurt niet vaak dat een doelman wordt gehuldigd als hét talent van de jeugdopleiding. Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali roemt het talent van Setford en met name ook zijn winnaarsmentaliteit plus technische en tactische vaardigheden. 'Hij draagt daarmee echt bij aan de teamprestatie en wil altijd beter worden', weet Ouaali. 'Je ziet aan zijn ontwikkeling dat hij stappen maakt.'

'Ik ben nog jong en heb hier hard voor gewerkt', vervolgt de goalie. 'En ik heb inmiddels al wat meer ervaring dan anderen, doordat ik met het eerste ben mee geweest. Maar ik heb ook bij Jong Ajax gekeept en veel duels gespeeld met Ajax O18 in de UEFA Youth League. Heel mooi om goed te presteren op het veld en deze prijs te winnen.'

Gerelateerde artikelen

charlie-setford-talentvol-ambitieus-en-engels-jeugdinternational-1

Charlies weg naar de Abdelhak Nouri Trofee

Charlie Setford is de vijfde winnaar geworden van de Abdelhak Nouri Trofee. De achttienjarige doelman speelt sinds zijn negende bij Ajax en maakt een geweldige ontwikkeling door. De uitverkiezing voor het grootste talent van de jeugdopleiding is een prachtige beloning voor het keeperstalent, maar zijn avontuur is nog maar net begonnen.

Tags

  • #Setford
  • #ForTheFuture

Socials

Setfordthumb

Charlie Setford wint Abdelhak Nouri Trofee

Charlie Setford is uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax van het seizoen 2021/2022. De doelman volgt Amourricho van Axel Dongen op, die de prijs vorig jaar won. Setford nam de Abdelhak Nouri Trofee dinsdag in ontvangst op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #Setford
  • #ForTheFuture

Socials

Van Eijk Talent 1280

Van Eijk Talent van het Jaar bij de Ajax Vrouwen

Naast Romée Leuchter heeft ook Regina van Eijk het seizoen afgesloten met een prijs. De goalie van de Ajax Vrouwen is verkozen tot Talent van het Jaar. Ook deze onderscheiding wordt toegekend door de Ajax-supporters en technische staf.

Tags

  • #VanEijk

Socials