Sherida Spitse traint jonge talenten: 'Mijn doel is om binnen Ajax trainer te worden'

Net als bij de mannen, is het opleiden van talenten bij de Ajax Vrouwen een belangrijk onderdeel van de club. Sherida Spitse, normaliter binnen de lijnen actief, stond nu aan de zijkant. Ze ging langs bij een training van twaalf- en dertienjarige meiden om haar kwaliteiten als trainer te testen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Het is mijn ambitie, training geven", vertelt Spitse. "Het is een keer wat anders. Ik ben een directe trainer die veeleisend is, denk ik. Maar plezier is ook belangrijk. Een combinatie daarvan past bij mij."

Loïs Schenkel, oud-speler van de Ajax Vrouwen, werkt nu als coördinator Ajax Talentacademie. "Alles wat met jeugd te maken heeft, houd ik mij mee bezig. Ons Talententeam doet het goed en alles wat vanuit de jeugd komt ziet er veelbelovend uit. We hebben ons in het begin heel erg gefocust op wat we bij de jongere meiden doen."

Daphne Koster startte enkele jaren geleden met trajecten voor jonge talenten. "Sinds ik gestopt ben in 2019 zijn Chantal de Ridder en ik dit samen gaan opzetten. Er werden drie teams opgestart: O11, O13 en O15. Inmiddels hebben we ook een O10, O12, O14 en O16. We hebben mooie stappen gezet", zegt Schenkel.

Spitse vindt het mooi om aan de zijkant te staan en de jonge meiden iets te leren. "Ik kan ze heel blij maken, dat realiseer ik mij heel goed." De huidige aanvoerder van de Ajax Vrouwen ziet een rol als trainer wel zitten. "Ik zit bij een hartstikke mooie club en ik zou het mooi vinden om ooit trainer te zijn binnen Ajax. Of dat nu bij de mannen of vrouwen is, dat maakt mij niet zoveel uit. Ik heb altijd tussen de jongens gespeeld, het lijkt me ook wel eens leuk om daar mee te kijken."

Gerelateerde artikelen

Spitse Peptalk 1280

Halfjaaroverzicht Ajax Vrouwen: 'Mooi om te zien dat het er meer uitkomt'

Sherida Spitse en Isa Kardinaal blikken terug op de eerste helft van het seizoen 2022/2023. Beiden hebben de eerste seizoenhelft op geheel eigen wijze beleefd; Kardinaal veroverde een basisplaats en Spitse werd de nieuwe aanvoerder van de Ajax Vrouwen. Het team van Suzanne Bakker beleefde een mooi Europees avontuur en bleef lang ongeslagen in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

AV Thumb 5 900 2022 12 13 Ajax Vrouwen PEC Zwolle 0124

Highlights Ajax Vrouwen – PEC Zwolle | Ajacieden zegevieren over Zwollenaren

De Ajax Vrouwen wonnen dinsdagavond hun laatste competitieduel van 2022. PEC Zwolle werd met 2-0 geklopt in een inhaalduel. Op een ijskoud sportcomplex de Toekomst scoorde Tiny Hoekstra vlak voor rust en was Romée Leuchter in de slotfase trefzeker voor de ploeg van trainer Suzanne Bakker. Bekijk hier de hoogtepunten van het duel.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials