Siem en Lasse kijken uit naar weerzien met vrienden: 'Hebben al berichtjes gehad'

Ajax neemt het woensdagavond in de halve finale van de KNVB Beker op tegen sc Heerenveen. Voor Lasse Schöne en Siem de Jong wordt dat een ontmoeting met hun oude club. Tijd voor een bezoek aan Friesland waar de twee oud-Ajacieden terugblikken op hun mooiste momenten in Amsterdam en vooruitkijken naar het duel met hun voormalige teamgenoten.

Tags

  • #HEEAJA
  • #Schöne
  • #DeJong

Socials

De beide spelers krijgen in Heerenveen vragen over elkaar voorgeschoteld. Wat is de mooiste goal van Schöne in het Ajax-shirt? Wat is het beste aan de voetballer De Jong? De twee voormalig Ajacieden, die samen 563 wedstrijden speelden in het wit-rood-wit, kijken met positieve gevoelens terug op hun tijd in de hoofdstad. 

"Ik heb een heel mooie tijd gehad bij Ajax. Veel wedstrijden gespeeld, ook redelijk wat prijzen gepakt... Dat zijn dingen die je altijd zullen bijblijven", vertelt De Jong, die de kampioenswedstrijd tegen FC Twente als zijn hoogtepunt ziet. "Veel mensen herinneren je er ook aan."

Ook Schöne denkt graag terug aan zijn goals, al blijven de vele Europese wedstrijden in de UEFA Europa League en UEFA Champions League ook op zijn netvlies staan. "Er zijn zoveel mooie herinneringen en mooie wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA, deze blijven mij toch wel altijd bij."

sc Heerenveen - Ajax
Woensdag neemt het voormalig Ajax-duo het op tegen de Amsterdammers in de halve finale van de KNVB Beker. Schöne en De Jong hebben zin in de ontmoeting met hun voormalig werkgever. "Afgelopen weekend zat ik te juichen toen Ajax scoorde, maar woensdag zijn we voor sc Heerenveen en gaan we er alles aan doen om de finale te halen. Laten we hopen dat het een echte bekerwedstrijd wordt", besluit Schöne. 

De Jong: "Het wordt een mooie wedstrijd. Halve finale beker, een mooie tegenstander; we gaan het zien."

Tags

  • #HEEAJA
  • #Schöne
  • #DeJong

Socials

Gerelateerde artikelen

Tenhagperscoutrecht1

Ten Hag: 'In Heerenveen gaat het al weken nergens anders over'

Erik ten Hag heeft dinsdagmiddag op de persconferentie in de Johan Cruijff ArenA vooruitgeblikt op het bekertreffen met sc Heerenveen. De trainer van Ajax onderschat de Friezen niet en is voorbereid op een eventuele vechtwedstrijd. "Wij kunnen op twee manieren winnen."

Tags

  • #HEEAJA

Socials