Special 'Bassey: Aim for the stars' zaterdag op ESPN

Het succes van Ajacied Calvin Bassey kwam niet vanzelf. Opgroeien in een buitenwijk van Londen, criminaliteit en stages bij profclubs zonder succes. Met Bassey reizen we naar Engeland en maken we een indringend portret. 'Bassey: Aim for the stars' is zaterdag exclusief te zien op ESPN.

Tags

  • #Bassey

Socials

De zoon van Nigeriaanse ouders groeit op in een buitenwijk van Londen. Hij ziet van dichtbij hoe een aantal klasgenoten en vrienden belanden in de criminaliteit. Bassey blijft stoïcijns en weet één ding zeker: zijn toekomst ligt in het voetbal.

Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat is de jonge Bassey te vinden op het afgetrapte pleintje achter zijn huis. Aanmeldingen voor stages bij profclubs in de buurt leiden tot weinig succes. Bassey staat op het punt van opgeven, totdat Leicester City hem op zijn zestiende een contract aanbiedt. Hij grijpt de kans en speelt zich uiteindelijk via Rangers FC in de kijker van Ajax.

Tijdens de trip naar Londen bezoeken we met Bassey zijn oude basisschool, het favoriete voetbalpleintje in de buurt van zijn ouderlijke huis en zijn huidige woning in Londen. We spreken betrokken personen zoals jeugdtrainers, familieleden en jeugdvrienden en krijgen een inkijk in het turbulente leven van een jonge Calvin.

'Bassey: Aim for the stars' is zaterdag vanaf 17:30 uur te zien op ESPN en binnenkort op onze eigen kanalen.

Gerelateerde artikelen

Guess Who Bassey 880

Guess Who | Bergwijn tegen Bassey: 'Staat hij wel op het bord?'

In Guess Who wordt het klassieke 'Wie is het' omgetoverd naar de Ajax-versie. De Ajacieden spelen tegen elkaar en krijgen zes aanwijzingen om een ploeggenoot te raden. In de eerste aflevering gaan Steven Bergwijn en Calvin Bassey de strijd aan.

Tags

  • #GuessWho

Socials

Bassey 1280

Bassey: 'Dankbaar voor het vertrouwen van de ploeg en de staf'

Calvin Bassey speelde tegen Sparta zijn eerste negentig minuten in het Ajax-shirt en was redelijk tevreden over zijn optreden. Het aanpassen aan zijn nieuwe omgeving verloopt tot dusver naar wens. "De ervaren spelers helpen mij enorm, dat vind ik belangrijk."

Tags

  • #Bassey

Socials

Heitingaglimlach1280

Ajax Doc | Heitinga: opnieuw naar de top

John Heitinga staat dit seizoen voor het eerst op eigen benen in het profvoetbal. Wij volgden de coach van Jong Ajax in zijn ontwikkeling als hoofdtrainer. De documentaire geeft een prachtig inkijkje in het dagelijks leven van de voormalig international. Van het samen op de bank kijken naar Besiktas - Ajax met zoon Lennox tot de besprekingen op het trainingsveld met talenten als Naci Ünüvar en Nordin Musampa.

Tags

  • #Heitinga

Socials