Special | Dankjewel, Maarten Stekelenburg

Maarten Stekelenburg heeft zijn actieve carrière als keeper afgesloten. Bij Ajax, de club waar het grote avontuur voor hem begon, heeft hij zijn laatste seizoen gespeeld. Met een goed gevoel blikt 'Steek' terug op een prachtige loopbaan. "De kampioenschappen vergeet ik nooit meer."

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Stekelenburg kende met 21 jaar betaald voetbal, 451 wedstrijden in clubverband, dertien prijzen, 63 interlands én een WK-finale een zeer indrukwekkende voetballoopbaan. Aan de hand van vijf geluidsfragmenten nemen we de carrière van de veertigjarige Haarlemmer onder de loep. Zo komen onder andere zijn Ajax-debuut, het dertigste landskampioenschap en zijn terugkeer naar Amsterdam voorbij.

De glansrijke carrière van Stekelenburg begon op 11 augustus 2002. 'Steek' maakte zijn opwachting tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd eindigde in een 3-1-overwinning voor de Amsterdammers. "Dat vergeet je nooit meer natuurlijk, het was een droom die uitkwam. Mijn eerste wedstrijd en dan meteen een prijs, beter kan je eigenlijk niet beginnen."

Stekelenburg werd uiteindelijk eerste keeper in Amsterdam en groeide uit tot een publiekslieveling. Op 15 mei 2011 vierde de geboren Haarlemmer samen met de supporters het dertigste landskampioenschap. Hij zat deze memorabele dag vanwege een duimblessure op de tribune, maar dat maakte de vreugde niet minder. "We hunkerden al een tijdje naar die derde ster. Op het moment dat het dan ook gebeurt is het gewoon dolle pret."

Terugkeer in Amsterdam
De veertigjarige Haarlemmer verliet Ajax in de zomer van 2011 voor AS Roma om vervolgens via Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton in 2020 terug te keren op het oude nest. Stekelenburg genoot met volle teugen van zijn laatste drie jaren als Ajacied. "Ik kijk met een enorm trots gevoel terug op mijn laatste seizoenen bij Ajax. Het is mentaal ook wel zwaar geweest met blessures, maar die twee kampioenschappen zal ik nooit vergeten."

Gerelateerde artikelen

220922 Steek Still

Stekelenburg 40 | 'Ik geniet nóg meer'

Maarten Stekelenburg viert donderdag zijn veertigste verjaardag. Aan de hand van een aantal archieffoto's vertelt de goalie over zijn carrière, medespelers, bijzondere situaties in de kleedkamer en de finishstreep.

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Stekelenburg Landstitel 1280

Dit is de favoriete basiself van Maarten Stekelenburg

Maarten Stekelenburg werd eerder deze week 40 jaar. We lieten hem daarom zijn favoriete elf spelers kiezen waar hij in zijn Ajax-loopbaan mee heeft gespeeld. "Ik twijfel tussen Ibrahimovic en Huntelaar."

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Stekelenburg1280

Top 10 Reddingen | Maarten Stekelenburg

Op 22 september 2022 viert Maarten Stekelenburg zijn veertigste verjaardag. De sluitpost verdedigde tot dusver in 311 officiële duels het Ajax-doel en veroverde onder meer vier landstitels met de Amsterdammers. Ter ere van zijn verjaardag hebben we tien mooie reddingen van de ervaren Ajacied op een rijtje gezet.

Tags

  • #Stekelenburg

Socials