Special | Klaassen speelt in het Concertgebouw

Davy Klaassen vierde in februari zijn dertigste verjaardag en hij speelde dezelfde periode ook zijn 300e wedstrijd in Ajax 1. Hoog tijd om de ras-Ajacied te verrassen op een wel heel bijzondere plek. In het Concertgebouw vertelt Klaassen uitgebreid over zijn entree in de jeugdopleiding in 2004, de weg naar de top en zijn liefde voor Ajax én de piano. In het wereldberoemde en historische muziekgebouw toont hij ook zijn muzikale kunsten.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Het Concertgebouw maakt zichtbaar veel los bij Klaassen. Net als de Johan Cruijff ArenA geldt ook de Amsterdamse muziektempel als dé plek waar je de allerbeste artiesten aan het werk kunt zien. ''Ik ben hier één keer eerder binnen geweest en loop ook eigenlijk elke dag langs het Concertgebouw. Dan zeg ik tegen mijn vriendin: wat een mooi gebouw. Het heeft gewoon klasse'', vertelt Klaassen, terwijl hij de bijzondere sfeer en akoestiek op zich laat inwerken.

Goals, techniek en spelvreugde
Terwijl de piano wordt bespeeld, komen op een groot scherm fraaie archiefbeelden voorbij van Klaassen als aanstormend talent. De goals, zijn techniek en spelvreugde verraden de klasse die de Hilversummer ook in zijn jongste jaren al bezat. Hard werken en een voorbeeldige instellingen brachten Klaassen ver. Heel ver.

Klaassen bekijkt de beelden met een glimlach. De middenvelder heeft inmiddels al 317 wedstrijden in Ajax 1 in de benen, maar is niettemin trots. ''Mooi om te zien. Je ziet deze beelden ook niet elke dag voorbijkomen. Toen ik twee, drie jaar was, was het al mijn droom om voetballer te worden.''

'Keuze voor Ajax simpel en duidelijk'
Herinneringen voeren terug naar 2004, het jaar waarin hij eerst een proeftraining had bij FC Utrecht, maar na een telefoontje van toenmalig hoofd jeugdopleiding Danny Blind tóch voor Ajax koos. ''Ik was voor Ajax, dus dat was simpel en duidelijk'', lacht Klaassen. ''In mijn eerste jaar bij Ajax zat ik in groep acht en bracht mijn opa mij naar elke training. Hij was zodoende vier keer in de week op pad met mij. Dat waren mooie tijden voor ons.''

''Ik was bij mijn start in de jeugdopleiding heel rustig, timide en verlegen. Het verschil tussen Amsterdam en Hilversum was best groot. Ik weet nog dat ik in het begin dacht: shit wat is dit, joh? Wat zijn dit voor gasten? Maar als je gaat voetballen en je medespelers zien wat je kan, dan ben je al snel een van de jongens. Ik heb er altijd hard voor moeten werken, maar ik heb het voetballen altijd als leuk ervaren.''

Gerelateerde artikelen

Klaassenheader

Davy Klaassen | De weg naar 300 Ajax-wedstrijden

Driehonderd officiële duels in Ajax 1, het is niet veel voetballers gegund. Davy Klaassen bereikte deze magische grens zondagmiddag in de Johan Cruijff ArenA tegen RKC. De 29-jarige middenvelder voegt zich hiermee in een illuster rijtje Ajacieden, slechts 27 (ex)-Ajacieden speelden minimaal evenveel wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht als de geboren Hilversummer.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Klaassen1280

Clip | Davy Klaassen, 300 keer in Ajax 1

Driehonderd wedstrijden in Ajax 1. Davy Klaassen bereikte deze fantastische mijlpaal zondag in het met 3-1-gewonnen thuisduel met RKC. De ras-Ajacied beleefde in de loop der jaren veel hoogtepunten in het Ajax-shirt. Bekijk de lekkerste momenten van 'Mister 1-0'.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Klaassen Goal 880 2021 04 25 Ajax AZ 0364

Top 10 goals | Davy Klaassen 30

Davy Klaassen is deze dinsdag 21 februari dertig jaar geworden. Een mooie dag om dertig prachtige goals van deze geliefde Ajacied uit te lichten.

Tags

  • #Top10Goals
  • #Klaassen

Socials