Special | 'Pantelic: onvoorwaardelijke Ajax-liefde'

Marko Pantelic koestert nog altijd grote liefde voor de club waar hij één seizoen onder contract stond. In zijn Belgrado worden we geweldig ontvangen door de oud-Ajacied en bezoeken we onder meer zijn oude club, zijn favoriete kathedraal en bespreken we zijn sterke band met Ajax.

Tags

  • #Pantelic

Socials

Op de laatste dag van de transferperiode in de zomer van 2009 tekende Pantelic een contract in Amsterdam. Afkomstig van het Duitse Hertha BSC voegde de spits zich bij het elftal van Martin Jol. Onder de Haagse oefenmeester kwam Pantelic in het seizoen 2009/2010 tot 38 officiële wedstrijden in Ajax 1. Daarin was de Serviër 21 keer trefzeker. Hij vormde een dodelijk duo met Luis Suarez, maar eindigde uiteindelijk op plek twee in de Eredivisie.

Dankbaar
Ruim tien jaar na zijn vertrek uit Amsterdam zochten wij hem op in Servië. In 'zijn' Belgrado ontvangt hij ons, laat hij enkele bijzondere plekken zien en gaat hij in op de liefde voor de Amsterdamse club. "Ajax is onderdeel van mijn leven en ook van de mensen om mij heen."

Gerelateerde artikelen

Pantelic Header 1280

Pantelic over topper tegen PSV: 'Speciale wedstrijden, hier leef je voor'

Geliefd in Amsterdam, dat is Marko Pantelic. De Serviër speelde slechts één seizoen in het wit-rood-wit, maar was populair bij de aanhang. Mede dankzij zijn geweldige assist én goal in de 4-1-overwinning tegen PSV in 2010. "Mijn hakje was mooi, maar Urby Emanuelson maakte er magie van."

Tags

  • #AJAPSV
  • #Pantelic

Socials

Pantelic1920

Top 10 Goals | Marko Pantelic

Marko Pantelic speelde slechts één seizoen (2009/2010) voor Ajax, maar het was voor de flamboyante Serviër genoeg om de harten van het publiek te veroveren. Als traktatie voor zijn 45e verjaardag Pantelic’ tien fraaiste goals in Amsterdamse dienst.

Tags

  • #Pantelic

Socials

Thumb Davy

Special | Davy Klaassen: Ajacied in Milaan

Davy Klaassen, een Ajacied in hart en nieren, viert op 21 februari zijn verjaardag. Sinds zijn vertrek uit Amsterdam komt hij uit voor het Italiaanse Internazionale. Voor de special 'Davy Klaassen: Ajacied in Milaan' zochten wij de dertigjarige middenvelder op in Italië en spraken we onder meer over zijn overstap naar de Nerazzurri en de liefde voor 'zijn' Ajax. "Het blijft mijn club en ik zal altijd terugkomen."

Tags

  • #Klaassen

Socials