Special 'Steven Pienaar - Ajax en de eeuwige glimlach' dinsdag te zien op ESPN

PIENAAR STILL 1
PIENAAR STILL 1

Steven Pienaar speelde aan het begin van deze eeuw maar liefst 133 wedstrijden in het eerste van Ajax. De Zuid-Afrikaan danste zich vaak een weg door de verdediging van de tegenstander. We zochten de 41-jarige Pienaar op in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij sinds deze zomer jeugdtrainer is van Sharjah FC. De special is dinsdagavond te zien op ESPN.

Tags

  • #Pienaar

Socials

De aanvallende middenvelder speelde in Amsterdam in een sterrenelftal met onder meer Zlatan Ibrahimovic, Cristian Chivu en Maxwell. Tegenwoordig is Pienaar als trainer verbonden aan de Ajax Coaching Acadamy en droomt hij van een carrière als bondscoach van Zuid-Afrika. Het land waar hij opviel als jonge voetballer en via Ajax Cape Town naar Amsterdam kwam. "Ik zag in Nederland voor het eerst sneeuw, ik kon het niet geloven."

Pienaar is in de Verenigde Arabische Emiraten trainer van de O15 en helpt ze tijdens de route naar het eerste. "Ik eis honderd procent intensiteit en de houding moet goed zijn. Maar hoe ze het invullen, mogen ze zelf bepalen. Vrij zijn en altijd met plezier op het veld."

De special is dinsdag om 17:30 uur te zien op ESPN 1 en woensdag op onze kanalen.

Gerelateerde artikelen

Pienaar Close 1920

Top 10 Goals | De vrolijke dansjes van Pienaar

In vijf seizoenen Ajax speelde Steven Pienaar 133 wedstrijden in Ajax 1. De Zuid-Afrikaan was een belangrijke speler onder coaches als Ronald Koeman en Danny Blind, omdat hij op meerdere posities uit de voeten kon. Hij groeide vanwege zijn flair en creativiteit uit tot een publiekslieveling. Ook de dansjes na zijn doelpunten konden op applaus rekenen van het Ajax-publiek. Vanwege zijn 41e verjaardag hebben we tien mooie treffers op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Pienaarobrien

Ajax Podcast | Hoe kijken O’Brien en Pienaar terug op seizoen 2001/2002?

De één was op dat moment een vaste waarde in Ajax 1, de ander brak net door. John O’Brien en Steven Pienaar, twee oud-middenvelders die seizoen 2001/2002 geheel op eigen wijze ervaarden. Een jaargang met hoge pieken en diepe dalen, twee verschillende coaches en uiteindelijk de dubbel. “We waren één familie.”

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

2002 Lyon 1280 I

On This Day | Pienaar en Van der Vaart trefzeker in Lyon

Kwalificatie voor groepsfase twee. Op 30 oktober 2002 plaatste Ajax zich dankzij een 0-2-overwinning bij Olympique Lyon voor het tweede deel van de groepsfase in de UEFA Champions League. Steven Pienaar en Rafael van der Vaart bezorgden Ajax de zege in Frankrijk.

Tags

  • #OnThisDay

Socials