Speciale verrassing voor 'Mr. Champions League' Daley Blind: 'Ajax is mijn droomclub'

Daley Blind staat op het punt om een bijzonder record te pakken. De verdediger heeft nog één wedstrijd nodig om de Ajacied met de meeste wedstrijden in de UEFA Champions League te worden. Blind deelt het record (42 wedstrijden) nu nog met Jari Litmanen. Na het duel met Benfica van woensdagavond zal hij de ranglijst alleen aanvoeren.

Tags

  • #UCL
  • #Blind

Socials

De verdediger wordt verrast met berichtjes van (ex-)teamgenoten, zijn vader en trainer. Allemaal willen ze hem feliciteren met zijn aanstaande record. Zo debuteerde Blind bijvoorbeeld samen met Davy Klaassen in 2011 in de UEFA Champions League in een uitduel met Olympique Lyon.

"Als ik eerlijk ben, weet ik niet zoveel meer van die wedstrijd. Het is wel het begin geweest van een mooie reeks. Ik ben ontzettend trots dat ik deze mijlpaal heb bereikt bij de club waar ik zelf ballenjongen was bij de Champions League-wedstrijden. Als het zover is dat je recordhouder kan worden, dan is dat wel iets speciaals."

Manchester City-thuis
De verdediger van Ajax speelde in een volle Johan Cruijff ArenA fantastische wedstrijden in het rood en wit in het miljardenbal. Onder andere in 2012 tegen Manchester City, waar Siem de Jong in een videoboodschap naar verwijst. "Die hele poulefase was bijzonder. Het was de poule des doods (met onder andere ook Real Madrid, red.). Volgens mij begon Manchester City toen spelers te kopen voor grote bedragen. Wij wisten ons daar toen tegen te wapenen."

Ook zijn vader, Danny, laat een bericht achter. Hij spreekt vol bewondering over het naderende record van zijn zoon. "Als hij dat zo in een filmpje zegt, doet me dat wel heel erg goed. Daar raak ik toch ook wel een beetje emotioneel van. De woorden van hem komen wat dieper binnen."

"Hij heeft veel bereikt. Ik heb ook veel van hem geleerd", spreekt Blind vol lof over zijn vader. "Hij is in de jeugd vaak ook kritisch geweest op mij. Ik heb altijd proberen dingen van hem op te steken."

In de race
Vader en zoon hebben onderling ook regelmatig een woordenstrijd over het verbreken van clubrecords. "Naarmate mijn carrière vorderde kon ik wat records van hem afpakken. Hij valt alleen altijd terug op het winnen van de Champions League. Helaas hebben wij die nog niet kunnen pakken, maar we zijn nog in de race…"

De 31-jarige Ajacied passeert woensdag als hij in actie komt de Fin Litmanen op de lijst van meeste Champions League-wedstrijden voor Ajax. "Als kind wilde ik bij voetbalwedstrijdjes altijd Thierry Henry zijn. Verder keek ik op tegen mijn vader, maar die wilde ik niet zijn. Eerder een aanvaller: Litmanen bijvoorbeeld. Dan is het wel heel bijzonder dat ik het record van hem overneem."

Joël Veltman refereert op zijn beurt in een boodschap aan Blind aan het fantastische Europese seizoen van drie jaar geleden. In jaargang 2018/2019 bereikte Ajax de halve finale van de Champions League.

"Wij haalden dat seizoen zo’n ontzettend hoog niveau. Vooral tegen Juventus. Ook voor mij was het een bijzonder jaar, waarin ik veel geleerd heb. Dat soort potjes blijven wel bij. In dat seizoen zag je wat voor emoties dat met zich meebrengt. We waren zo blij dat we zoiets konden neerzetten en delen met de fans."

Het verwachtingspatroon ligt mede vanwege dat seizoen een stuk hoger dan aan het begin van Blind zijn Ajax-carrière. "Als we in mijn eerste jaren van Real Madrid verloren, dan ‘kon dat gebeuren’. Ajax is inmiddels dusdanig veranderd dat we bij elke wedstrijd het gevoel hebben dat we hadden moeten winnen."

'Mijn droomclub'
Tot slot looft trainer Erik ten Hag de prestaties van zijn pupil. Net als vader Danny komt ook de oefenmeester terug op één ding: het ontbreken van de Cup met de Grote Oren in de prijzenkast van de voetballer.

"Wat we in 2019 deden, doe je niet zomaar. We waren zo dichtbij. Het doet nog steeds pijn om er over te praten. Ajax is mijn thuis, is mijn droomclub. Om de Champions League te winnen met Ajax zou fantastisch zijn. Dan kan mijn pa ook zijn spullen pakken. Dan heeft-ie niks meer om te counteren", lacht Blind.

Tags

  • #UCL
  • #Blind

Socials

Gerelateerde artikelen

SITE Thumb CL Groups Stage

Clip | The Champions League is back again!

De eerste Europese wedstrijd van Ajax in 2022 staat voor de deur. Woensdag staat Benfica in Lissabon tegenover de ploeg van trainer Erik ten Hag. Tijd voor een filmische warming-up!

Tags

  • #UCL
  • #BENAJA

Socials

Mazraouiglimlach1280

Liveblog | De eerste dag in Lissabon zit erop

Ajax speelt woensdag het heenduel van het UEFA Champions League-tweeluik met Benfica. De Ajacieden zijn dinsdagmiddag gearriveerd in Zuid-Europa. In dit liveblog houden we jullie uitgebreid op de hoogte van de ontwikkelingen op Portugese bodem. 

Tags

  • #UCL
  • #BENAJA

Socials