Spitse: 'Ik kan niet wachten tot woensdagavond'

In de Johan Cruijff ArenA spelen de Ajax Vrouwen woensdagavond de vierde groepswedstrijd in de UEFA Women's Champions League tegen Bayern München. Aanvoerder Sherida Spitse kijkt vol vertrouwen uit naar het duel. "De sfeer is genieten. Dit zijn de mooiste wedstrijden."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

"Spelen in stadions, daar voetbal je voor", begint Spitse. "Er zitten weer meer mensen dan de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Het maakt een bepaalde sfeer los en op het hoogste niveau spelen is mooi."

Geloof
Tegen de Fransen (2-0-winst) was Spitse trefzeker. "Die wedstrijd gaan we niet meer vergeten en dat ik mocht scoren was de kerst op de taart." De spanning in de groep is momenteel om te snijden. "Dat is fantastisch. Alles is mogelijk en we kunnen doorgaan naar de volgende ronde. Daar moeten we met z'n allen in geloven. Het zit erin en we kunnen dat bereiken met de groep. Ik kijk er heel erg naar uit."

Na de loting waren de Ajacieden zich bewust van pittige wedstrijden. "Natuurlijk hadden we liever iets gunstiger geloot, maar in het voetbal weet je dat alles mogelijk is. Die loting is geweest en dan stellen we ons daarop in. Het maakt niet uit tegen wie je speelt, je moet altijd kijken naar je eigen kwaliteiten en dat tegenover de tegenstander zetten."

Duel
"Voor mij is het belangrijk dat weer morgen een goede wedstrijd neerzetten. Voor het publiek maar ook voor de ranglijst. We willen winnen en dan doen we goede zaken", gaat Spitse verder over het duel met Bayern München.

Er zitten woensdag bijna 20.000 mensen in het stadion. De steun doet de ploeg goed. "Je merkt het al tijdens de warming-up. Ze zijn er voor ons en dat is prettig. De sfeer is genieten. Dit zijn de mooiste wedstrijden."

Gerelateerde artikelen

Header1920

Samenvatting AS Roma – Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen zijn er niet in geslaagd de thuiszege op Paris Saint-Germain een goed vervolg te geven. Het tweede groepsduel in de UEFA Women’s Champions League werd in Italië verloren van AS Roma. De thuisploeg zegevierde met 3-0.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials