Stekelenburg: 'Hoop minstens zo belangrijk als Onana te zijn'

Door de schorsing van Andre Onana staat de 38-jarige Maarten Stekelenburg momenteel onder de lat bij Ajax. De doelman blikt terug op de gewonnen wedstrijd tegen PSV, laat weten hoe het gaat met Onana en kijkt vooruit op komend weekend.

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

De wedstrijd tegen PSV kon de doelman bekoren. Hij zag zijn ploeggenoten een uitstekend eerste bedrijf op de mat leggen. "We hebben de eerste helft geweldig gespeeld. We hielden ze op hun helft; ze kwamen er nauwelijks uit."

Het pleit had volgens Stekelenburg eigenlijk al eerder beslecht moeten zijn. "We hadden er al een paar bij kunnen maken in de eerste helft en het kunnen beslissen. Na alles wat er gebeurd is vorige week, was winnen het beste medicijn." 

Steun voor Onana
Ajax betrad tegen PSV het veld met Onana-shirts aan. "Dit was van ons naar hem toe een steunbetuiging", legt zijn collega-keeper uit, die iets eerder dan de rest van Nederland wist wat er speelde met Onana.

"Ik werd de avond ervoor gebeld door de trainer. Ik was natuurlijk verbaasd en had het niet aan zien komen. Het was een week waarin aardig wat dingen zijn gebeurd. Maar wij moeten ons gewoon richten op het voetbal."

De steunbetuiging van Ajax aan Onana.
De steunbetuiging van Ajax aan Onana.

Voor Stekelenburg had het nieuws over zijn collega uit Kameroen misschien wel het meeste impact. "Ik wist dat als er iets met Andre zou gebeuren, ik klaar moest staan. Hij liep hier natuurlijk al een tijdje mee rond, dus dit zijn moeilijke maanden voor hem geweest. Ik vind dat hij het - wetende dat er zoiets aan zat te komen - fantastisch heeft gedaan."

Belangrijk zijn
Stekelenburg heeft er twee bekerwedstrijden op zitten. De goalie voelt zich fysiek helemaal in orde. "Ik heb net gespeeld en zou vandaag weer kunnen spelen. Ik ben topfit."

De 38-jarige, die als hij speelt tegen Heracles Almelo de oudste Ajax-speler in de Eredivisie ooit wordt, weet precies wat hem te doen staat. "Ik ga iedere wedstrijd hetzelfde in. Winnen is het enige dat telt. Ik wil minstens zo belangrijk als Andre zijn en mijn steentje bijdragen. Daar zal ik alles voor doen." 

 

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Gerelateerde artikelen

Juichenajaxpsv1

Rewind | Bekerzege in beeld

Ajax won in de kwartfinale van de KNVB Beker na een wervelende eerste helft met 2-1 van PSV. Hierbij een filmische terugblik op een heerlijk bekerduel.

Tags

  • #AJAPSV

Socials