Stekelenburg: 'Als de prijzen worden verdeeld, wil je vooraan staan'

Maarten Stekelenburg raakte in september zwaar geblesseerd. Het seizoen leek erop te zitten voor de ervaren keeper, maar hij werkte hard aan zijn herstel en verscheen afgelopen zondag weer onder de lat in de bekerfinale tegen PSV. Stekelenburg kijkt uit naar een mooi einde van het seizoen.

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Ten Hag
De ervaren goalie kreeg net als de rest van de selectie deze week het nieuws te horen dat trainer Erik ten Hag aan het eind van het seizoen vertrekt bij Ajax. "Natuurlijk een mooie stap, maar voor de club wel jammer, denk ik. Wat hij de laatste jaren bij Ajax gedaan heeft is geweldig. Hij heeft prijzen gepakt en mooi voetbal laten zien. Dus voor ons en voor Ajax vind ik het jammer, maar ik gun het hem wel", aldus de 39-jarige sluitpost.

De keeper denkt dat het aanstaande vertrek van Ten Hag naar Manchester United geen invloed zal hebben op de resterende wedstrijden van Ajax. "Ik kan natuurlijk niet voor anderen spreken, maar voor mij niet. Onze taak blijft hetzelfde: we hebben nog vijf finales en die moeten we winnen."

Revalidatieproces
Niemand had verwacht dat Stekelenburg dit seizoen nog zou spelen. Hij keepte zijn laatste wedstrijd op 29 augustus tegen Vitesse en onderging daarna een heupoperatie om van zijn liesklachten af te komen. "Ik had het niet meer verwacht eigenlijk na de prognose van mijn blessure. Toen is het revalidatieproces begonnen en het zag er niet naar uit dat ik het dit seizoen nog zou redden, of ├╝berhaupt nog door kon gaan."

Het herstel van de keeper verliep voorspoedig en hij heeft uiteindelijk drie en een halve maand van de verwachte revalidatietijd af weten te halen. "Ik heb met de fysio keihard gewerkt aan mijn herstel. Dan moet je natuurlijk wel een beetje geluk hebben dat je geen tegenslagen krijgt. Die heb ik gelukkig niet gekregen en daar ben ik heel erg blij mee", vertelt Stekelenburg.

De dertiger had niet verwacht dat hij na acht maanden revalideren meteen in de bekerfinale onder de lat zou staan. "Dit was een kans. Spanning heb je altijd wel voor iedere wedstrijd en zeker voor zo'n bekerfinale. Maar op het moment dat de wedstrijd begint, is het gewoon focus en ga je je ding doen."

Eindfase
Stekelenburg kijkt uit naar de eindfase van het seizoen. Ajax is verwikkeld in een hele spannende titelrace met PSV. Er zijn nog vijf competitieduels te spelen en de ervaren keeper lijkt een plek onder de lat in te gaan nemen. "Nu gaan de prijzen verdeeld worden en dan wil je vooraan staan. Ik ben gewoon dankbaar dat ik nog aan spelen toe ben gekomen dit seizoen en die lijn moet ik vasthouden."

"We moeten alles op alles zetten om het kampioenschap binnen te halen", vervolgt Stekelenburg. "We hebben alles in eigen hand en dat beseffen we ook. We willen een seizoen waarin we hele mooie dingen hebben laten zien niet afsluiten zonder prijs. We zullen er alles aan doen."

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Gerelateerde artikelen