Stekelenburg won al drie bekerfinales: 'Ik ga voor vier uit vier'

Voor Maarten Stekelenburg wordt de KNVB Beker-finale van zondag alweer zijn vierde in het Ajax-shirt. De doelman won zijn drie eerder gespeelde finales. Met als persoonlijke hoogtepunt die van 2007, waarin hij een penalty stopte.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAVIT

Socials

De doelman staat zondag in ieder geval na elf jaar opnieuw in de finale van de KNVB Beker. Toen won Ajax in een tweeluik van Feyenoord. "Het is alweer een tijd geleden inderdaad. Het blijft altijd speciaal."

KNVB Beker in 2007
De inmiddels 38-jarige goalie heeft dus aan de eindstrijd van 2007 persoonlijk de mooiste herinnering in verband met die gestopte penalty in de strafschoppenserie tegen AZ. Hij pakte destijds de inzet van Ryan Donk.

"Het was een lange penaltyserie", herinnert Stekelenburg zich. "Als keeper ga je er altijd van uit dat je elke penalty pakt. Als je dan de goede hoek in gaat en de bal komt, is het een een reactie. Volgens mij hield ik 'm met mijn linkerhand tegen in de rechterhoek. Daarna konden we de beslissende penalty binnenschieten."

Stekelenburg weet waar de kansen liggen tegen Vitesse voor Ajax. "Wij moeten ons eigen spel spelen en goed aan de bal zijn. We moeten ruimtes weten te creƫren. Dan komen we vanzelf tot kansen. Dat heb je ook in de laatste wedstrijden tegen Roma gezien. Alleen moeten we de kansen nu wel afmaken."

Voorspelling
Volgens de doelman zijn zowel Ajax als Vitesse twee 'voetballende ploegen'. "We willen allebei graag de bal hebben. Ik hoop op een mooie wedstrijd, met ons als uiteindelijke winnaar. Vier uit vier. Daar gaan we voor."

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAVIT

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadicbeker

Ten Hag ziet hongerige spelersgroep: 'Knop is omgezet'

Nog geen 24 uur na de kwartfinale in de UEFA Europa League tegen AS Roma (1-1) ging de focus bij Ajax alweer op de finale van de KNVB Beker. Trainer Erik ten Hag zag die mindset ook al terug bij zijn ploeg, vertelde hij op de persconferentie vrijdagmiddag in de Johan Cruijff ArenA. "De spelers zijn hongerig. Een uitschakeling is nooit fijn. Dat doet pijn, moet ook pijn doen. Maar geeft ook motivatie."

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAVIT

Socials

Tadic1

Highlights sc Heerenveen - Ajax | Naar de finale!

Ajax nam het in de halve finale van de KNVB Beker op tegen sc Heerenveen. In Friesland wonnen de Ajacieden met 0-3 dankzij goals van Davy Klaassen, Dusan Tadic en David Neres. De eindstrijd is op 18 april tegen Vitesse.

Tags

  • #HEEAJA

Socials