Jong Ajax glansrijk en frivool naar thuiszege op De Graafschap

Misehouy
Misehouy

Jong Ajax heeft maandag de eerste zege van het seizoen geboekt. De ploeg van John Heitinga was op de Toekomst knap en zeer overtuigend met 5-1 te sterk voor De Graafschap. Sontje Hansen maakte de eerste twee Amsterdamse treffers, waarna Gabriel Misehouy, Christian Rasmussen en Lorenzo Lucca in de tweede helft ook voor fraaie goals tekenden.

Bij Jong Ajax stond Lucca in de punt van de aanval. De Italiaan viel tot dusver eenmaal in bij Ajax 1 en maakte nu zijn eerste minuten in de Keuken Kampioen Divisie. Tom de Graaff debuteerde onder de lat bij Jong Ajax.

De opstelling van De Superboeren herbergde een aantal bekende gezichten. Zo maakte onder meer Siem de Jong zijn opwachting. Ook de deze zomer van Ajax overgekomen Rio Hillen verscheen binnen de lijnen, als één van de vier oud-Ajacieden in de basis bij de bezoekers.

Het was Hillen die Jong Ajax al snel een eerste gele kaart van de wedstrijd bezorgde. Na drie minuten moest Donny Warmerdam ten koste van geel aan de noodrem trekken.

Flitsend begin
Toch was het Jong Ajax dat in de openingsfase de regie voerde en ook al snel werd beloond. In de negende minuut opende Hansen de score na een fraaie aanval. Amourricho Van Axel Dongen bediende Lucca, die vervolgens klaarlegde voor Hansen: 1-0.

De vleugelaanvaller had niet lang daarna zijn tweede kunnen maken, maar wist niet af te drukken vrij voor Jurjus. Vervolgens kende De Graafschap twee dreigende momenten. Oud-Ajacied Danzell Gravenberch knalde op de vuisten van doelman De Graaff, waarna Schenk uit een corner op de lat kopte.

Snel orde op zaken gesteld
Kort voor rust was het, redelijk uit het niets, dan toch gelijk. Na een counter kon Nekhli de bal achter De Graaff werken: 1-1. Diezelfde Nekli kreeg daarna nog een kans, maar het was uiteindelijk Jong Ajax dat met een voorsprong ging rusten.

In de 44e minuut sloeg Hansen voor de tweede keer toe. De aanvaller werd met de rug naar de goal toe ingespeeld, draaide knap weg en schoot heerlijk raak: 2-1. Zo kreeg Jong Ajax uiteindelijk toch loon naar werken voor een prima eerste helft.

Schitterende 3-1 en 4-1
Na rust bracht Heitinga twee verse krachten. Olivier Aertssen en Gabriël Misehouy kwamen in de ploeg voor Kian Fitz-Jim en Van Axel Dongen. Het bleek een gouden greep, want Misehouy zorgde in de 70e minuut voor een schitterende 3-1. Hij kwam vanaf rechts naar binnen, werd niet gehinderd en krulde vervolgens fraai binnen: 3-1.

Het aanwezige publiek klapte zijn handen stuk, maar werd niet veel later nog meer verwend. Rasmussen kreeg de bal op een meter of twintig voor zijn voeten en twijfelde niet. In de winkelhaak vloog de kanonspegel binnen: 4-1. Zo regende het mooie doelpunten op deze warme maandagavond.

Door de twee goals in een tijdsbestek van vier minuten was het pleit beslecht. De Graafschap kreeg nog wel een kans op de 4-2, maar De Graaff bracht redding.

Het zorgde ervoor dat het slotakkoord op deze mooie avond van een Ajacied kon komen. Lucca was het eindstation van een prima aanval. De spits tekende voor zijn eerste Ajax-goal en kon op aangeven van Kristian Hlynsson simpel binnenwerken: 5-1.

Jong Ajax – De Graafschap 5-1 (2-1)