Stieler heeft leiding over Ajax – Rangers FC

Stieler Tobias 1280 Copyright Proshots 2383053
Stieler Tobias 1280 Copyright Proshots 2383053

Tobias Stieler is de scheidsrechter tijdens Ajax’ openingsduel in de UEFA Champions League, woensdagavond tegen Rangers FC. De Duitser fluit om 18:45 uur voor de aftrap. Stieler is geen onbekende voor Ajax. De arbiter had twee keer eerder de leiding over een Europees duel van Ajax.

Tags

  • #UCL
  • #AJARAN

Socials

De Duitse arbiter floot onder meer Ajax’ groepswedstrijd tegen Liverpool op 1 december 2020 in de Champions League. Op Anfield werd een goal van Curtis Jones Ajax helaas fataal: 1-0.

Twee seizoenen eerder (in het seizoen 2018/2019) leidde Stieler Ajax’ kwalificatieduel in de Champions League tegen Standard Luik. In het Maurice Dufrasnestadion bleven de Ajacieden van Erik ten Hag op 7 augustus 2018 steken op een gelijkspel: 2-2.

Leiding geheel in Duitse handen
Stieler wordt woensdag bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Christian Gittelmann en Eduard Beitinger. Matthias Jöllenbeck fungeert als vierde official in de Johan Cruijff ArenA. Daarbij is Marco Fritz de VAR. Hij wordt op zijn beurt geassisteerd door VAR-assistent Christian Dingert. De complete leiding over de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Rangers FC is daarmee in Duitse handen.

Gerelateerde artikelen

Dani 1996 1280

Highlights Ajax - Glasgow Rangers 1996 | Dubbelslag Dani

In aanloop naar het eerste duel in de groepsfase van de UEFA Champions League met Rangers FC, voorheen Glasgow Rangers, gaan we terug naar 1996 toen beide teams ook tegenover elkaar stonden. In Amsterdam werd het 4-1 dankzij goals van Dani (2), Tijjani Babangida en Nordin Wooter.

Tags

  • #AJARAN

Socials

Bergwijn HL Header 1280

Highlights Ajax – SC Cambuur | Bergwijn zet Ajax op goede spoor

Ajax won zaterdag met ruime cijfers van SC Cambuur: 4-0. Ruim 50.000 toeschouwers zagen hoe Steven Bergwijn Ajax in de eerste helft over het dode punt hielp met twee goals. Devyne Rensch en Mohammed Kudus voerden de score verder op in de tweede helft. Daarmee gaat Ajax met een goed gevoel richting Rangers FC-thuis van komende woensdag in de UEFA Champions League.

Tags

  • #ajacam

Socials