Strafschoppenkoning Tadic: dertig keer raak in de Eredivisie

Utraja811.5
Utraja811.5

Dusan Tadic schoot zondagmiddag de 0-2 binnen tegen FC Utrecht vanaf de strafschopstip. Aan zijn goal vanaf elf meter hing een mooi feitje: het was Tadic' dertigste goal vanuit een penalty in de Eredivisie. Daarmee schoot de Serviër zich in een rijtje naast Ronald Koeman, Henk Groot en Willy van der Kuijlen.

Tags

  • #Tadic
  • #UTRAJA

Socials

In de Eredivisie scoorde hij voor Ajax zeventien keer uit een penalty. Daarnaast deed hij dat twaalf keer voor FC Twente en eenmaal voor FC Groningen. 

In alle competities
We zijn eens wat verder in de statistieken van de specialiteit van de aanvoerder van Ajax gedoken. Daaruit blijkt dat de aanvaller ongeveer een derde van zijn treffers in het rood-wit vanaf elf meter binnen heeft geschoten.

Dat de strafschop een echt wapen is van Dusan Tadic is dus wel duidelijk. In totaal scoorde Tadic 62 keer voor Ajax. Daarvan waren 24 goals penalty's. Zeventien daarvan benutte hij in de Eredivisie, vijf in de UEFA Champions League (inclusief voorrondes) en twee in het nationale bekertoernooi. 

 

Van alle strafschoppen in officiële duels miste Tadic slechts drie keer.

- In de UEFA Champions League-kwalificatiewedstrijd bij Dynamo Kiev op 28 augustus 2018 (paal)
- In de Eredivisie in een 4-4-gelijkspel tegen Heerenveen in de Johan Cruijff ArenA op 20 januari 2019 (gestopt door de keeper)
- Thuis tegen PAOK in de kwalificatie voor de UEFA Champions League op 13 augustus 2019 (gestopt door de keeper)

Één keer mis, twee keer raak
Na die laatste misser tegen de Grieken benutte Tadic nog wel twee andere strafschoppen in dezelfde wedstrijd, waardoor Ajax mede dankzij hem met 3-2 won.

Niet alleen tegen PAOK was Tadic vanaf elf meter van groot belang. In augustus 2018 schoot hij Ajax naar de overwinning toen hij uit bij VVV-Venlo in de 88e minuut een strafschop benutte. Nog een saillant detail: dat was bij zijn debuut in het shirt van Ajax.

Gerelateerde artikelen

Promes 2 (2)

Verslag | Ajax wint ruim op bezoek bij FC Utrecht

Ajax heeft zijn laatste wedstrijd voor de interlandbreak winnend afgesloten. De traditioneel lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht eindigde zondag in een 0-3-zege. Na een doelpuntloos eerste bedrijf maakten goals van Davy Klaassen, Dusan Tadic (strafschop) en Quincy Promes het verschil.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

Klaassenjuichenutrecht

Liveblog | Ajax sluit 'blok twee' af met overwinning

Dit was het liveblog rondom de uitwedstrijd van Ajax bij FC Utrecht. De ploeg van Erik ten Hag speelde dominant en won met 0-3. Davy Klaassen, Dusan Tadic en Quincy Promes maakten de goals. Hier kan je alles over de wedstrijd teruglezen.

Tags

  • #UTRAJA

Socials