Šutalo: 'De spelers accepteren me en ik voel me hier thuis'

Josip Šutalo maakte zondagmiddag zijn eerste minuten in Ajax 1. Hij droeg direct de aanvoerdersband in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0). De Kroatische centrumverdediger kende, ondanks het teleurstellende resultaat in Limburg, een goede eerste week in Amsterdam. "Het is fijn dat Jakov Medić hier ook is."

Tags

  • #Šutalo

Socials

"Ik ben blij dat ik opgesteld stond. Ik was heel blij met mijn eerste wedstrijd", zei Šutalo na afloop van de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. "Ik bedank alle fans voor hun support."

De 23-jarige Kroaat was niet nerveus voor zijn debuut. "Ik was meer opgewonden. Het blijft toch je eerste wedstrijd en ik ben daar goed mee omgegaan", aldus Šutalo, die direct de aanvoerdersband kreeg van hoofdtrainer Maurice Steijn. "Dat gaf wel wat extra druk, maar al met al ging het goed."

'Accepteren en doorgaan'
Šutalo baalde wel van het 0-0-gelijkspel in Limburg. "We zijn met veel nieuwe spelers. We moeten beter op elkaar ingespeeld raken voor betere resultaten. We hadden verwacht deze wedstrijd te winnen, maar we moeten dit accepteren en doorgaan", vertelde de kersverse Ajacied.

De talentvolle Kroaat is blij om in Nederland te zijn. "Amsterdam is prachtig. De spelers accepteren me en ik voel me hier thuis. Ik ben blij dat Jakov Medić en Borna Sosa hier ook zijn."

Gerelateerde artikelen

Akpom2

Samenvatting Fortuna Sittard – Ajax

Ajax is voor de tweede competitiewedstrijd op rij in een uitduel tegen puntenverlies aangelopen in de Eredivisie. Na de 2-2 tegen Excelsior werd het zondagmiddag in Limburg 0-0 tegen Fortuna Sittard. De thuisploeg miste vroeg in de wedstrijd via Tijjani Noslin een strafschop.

Tags

  • #FORAJA

Socials

Mikautadze1920

Verslag | Doelpuntloos gelijkspel in Sittard

Ajax is er zondagmiddag in Sittard niet in geslaagd om de derde competitiewedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Op bezoek bij Fortuna Sittard kwamen de Ajacieden niet verder dan 0-0. Vijf spelers maakten hun debuut in de Amsterdamse hoofdmacht.

Tags

  • #FORAJA

Socials

Sutalo1920 2

In beeld | Fortuna Sittard - Ajax

Ajax heeft zondagmiddag met 0-0-gelijkgespeeld op bezoek bij Fortuna Sittard. Bekijk hier alle wedstrijdbeelden terug.

Tags

  • #FORAJA

Socials