Suzanne Bakker bezig aan laatste seizoen bij Ajax Vrouwen

Bakker19202
Bakker19202

Suzanne Bakker vertrekt na dit seizoen bij Ajax. Ajax heeft besloten haar contract, dat deze zomer afloopt, niet te verlengen.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Bakker

Socials

Bakker (Hensbroek, 1986) is sinds de zomer van 2022 hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. In haar eerste seizoen legde ze met het team beslag op het landskampioenschap. Dit seizoen zijn de Ajax Vrouwen bezig aan een sterke campagne in de UEFA Women’s Champions League, waar het team op een verrassende eerste plaats in de poule staat. In de competitie staat het team tweede achter koploper FC Twente.

Vijfde seizoen bij Ajax
Bakker begon haar tijd bij Ajax in 2018 als hoofdtrainer van het toen nieuw opgerichte Ajax Vrouwen Talententeam. Daarvoor was ze assistent-trainer bij het toenmalige Excelsior Barendrecht en hoofdtrainer bij het in de Topklasse uitkomende Wartburgia Vrouwen 1.

Daphne Koster: "We zijn Suzanne ontzettend dankbaar voor haar jarenlange inzet bij Ajax. Haar overgang van het Talententeam naar Ajax Vrouwen in 2022 was echt een beloning voor haar groei als trainer en ook in de afgelopen anderhalf jaar heeft ze haar waarde voor de Ajax Vrouwen laten zien. Ik hoop dat het harde werk van haar en het team nog wordt beloond met verder vervolg in Europa en prijzen in eigen land.”

Bakker: "Ik had het eerlijk gezegd niet zien aankomen en het zelf uiteraard graag anders gezien. Echter kan ik, tot nu toe, zeker terugkijken op een fantastische periode als hoofdtrainer waarin ik zeer trots ben op de behaalde resultaten. Uiteraard blijf ik samen met het team er alles aan doen om dit seizoen succesvol af te sluiten."

Momenteel belegt het team een trainingskamp in Portugal. Op zaterdag 20 januari staat de seizoenshervatting tegen Excelsior Vrouwen op het programma, voordat de Ajax Vrouwen later deze maand de laatste twee wedstrijden in de groepsfase, tegen Paris Saint Germain en AS Roma, afwerken.

Gerelateerde artikelen

REACTIES AJAX VROUWEN SAMEN MD

Suzanne Bakker: 'Zo trots op deze teamprestatie'

Suzanne Bakker liet zich in superlatieven uit na de 1-0-zege van de Ajax Vrouwen op Bayern München. "Ongelooflijk en onbeschrijfelijk eigenlijk, maar ik ben zo trots op deze teamprestatie", vertelde de Ajax-coach. Ook Regina van Eijk en Nadine Noordam reageerden uitgebreid.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Header 2 (2)

Highlights Ajax Vrouwen - Bayern München

De Ajax Vrouwen speelden hun openingswedstrijd in de UEFA Women's Champions League tegen Bayern München. De ploeg van trainer Danny Schenkel hield aanvankelijk stand tegen de grootmacht uit Duitsland, maar liep in de tweede helft alsnog tegen een aantal tegentreffers én een nederlaag aan: 1-3.

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

Bakker En Anna 2

Goalgetters | Suzanne Bakker helpt Anna met haar ultieme doel: coach worden

Goalgetters is een serie waarbij we jongeren helpen om hun voetbaldoel waar te maken en waar we werken aan gelijke kansen voor iedereen. Het is mogelijk gemaakt door ABN AMRO in samenwerking met de Ajax Vrouwen. Want net als deze jongeren, waren de Ajax Vrouwen vroeger ook jong en vol ambitie. Tijd om nu het stuivertje door te geven.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials