Tagliafico over Maradona: 'Drie punten waren voor hem'

Nico Tagliafico gaat na de 3-1-overwinning op FC Midtjylland uitgebreid in op het overlijden van Diego Maradona. "Een zware klap voor het Argentijnse volk. Deze drie punten waren zonder twijfel ook voor hem."

Tags

  • #UCL
  • #AJAMID

Socials

Enkele uren voor de wedstrijd in de UEFA Champions League tegen de Denen werd de voetbalwereld opgeschrikt door het overlijden van de voetballegende. Maradona werd 60 jaar.

Het nieuws rondom de dood van de Argentijn kwam hard aan bij zijn landgenoten Tagliafico en Lisandro Martínez. "We hadden het er beiden erg zwaar mee", erkent Tagliafico.

Warming-up als eerbetoon
De linksback vroeg Ajax om het nummer 'Live is life' van Opus te draaien bij de warming-up voor de Champions League-wedstrijd als eerbetoon aan Maradona. Op 19 april 1989 hield de Argentijnse voetballegende nonchalant een balletje hoog voor het duel tussen Napoli en Bayern München, met het nummer van Opus op de achtergrond. Die beelden gingen de wereld over.

"We besloten om een minuut stilte te houden en rouwbanden te dragen. Ik vroeg of ze 'Live is life' wilden laten horen als eerbetoon aan Maradona en de vreugde die hij meenam op het veld. Puur om hem te blijven herinneren. Want hij was een legende en dat zal hij altijd blijven."

'Zware dagen'
"Ik voel dat het zware dagen worden, vooral voor het Argentijnse volk", vervolgt de 28-jarige voetballer. "De vreugde die hij ons bracht is met niets te vergelijken. Mijn gedachten zijn bij alle Argentijnen die het zwaar gaan krijgen."

Tagliafico wilde de drie punten die Ajax overhield aan het duel met de Denen graag opdragen aan de wereldster. "Zonder twijfel. We moesten winnen. Dat is gebeurd. Deze overwinning is ook voor hem."

Tags

  • #UCL
  • #AJAMID

Socials

Gerelateerde artikelen

Juichenajamid

Sterk Ajax overtuigend langs FC Midtjylland

Ajax heeft woensdag een prima thuiszege geboekt op FC Midtjylland. In de Johan Cruijff ArenA werd het 3-1 door goals van Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en David Neres.

Tags

  • #UCL
  • #AJAMID

Socials

Ten Hag

Tevreden Ten Hag: 'We willen nu meer'

Erik ten Hag was een tevreden trainer na afloop van de zege op FC Midtjylland (3-1). Vooral de progressie ten opzichte van de heenwedstrijd drie weken geleden stemde hem blij. “Dat is duidelijk. Ik denk dat we veel rustiger aan de bal waren en goed de vrije ruimtes zochten.”

Tags

  • #UCL
  • #AJAMID

Socials

Mazraouijuich

Liveblog | Drie punten, jubileumzege en Europees overwinteren

Ajax heeft woensdagavond de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland met 3-1 gewonnen. Die overwinning betekende de vijftigste zege in hoofdtoernooi in het grootste Europese clubtoernooi. Daarnaast is Ajax verzekerd van Europees voetbal in 2021. Via dit liveblog kan je alles rondom de overwinning op de Denen nog een keer teruglezen.

Tags

  • #UCL
  • #AJAMID

Socials