Taylor: 'Hopelijk in de voetsporen van Donny'

Thumb (1)
Thumb (1)

De 18-jarige Kenneth Taylor heeft donderdagmiddag zijn contract bij Ajax verlengd. De talentvolle middenvelder ligt nu tot 2024 vast bij de club. Direct na het zetten van zijn handtekening verscheen Taylor voor de camera.

Tags

  • #Taylor

Socials

Taylor toonde zich content dat donderdag de handtekeningen werden gezet en zijn contractverlenging officieel werd. “Het heeft iets langer geduurd vanwege het coronavirus, maar het is heel mooi", vertelt hij. "Het is iets waar ik met mijn familie naar heb uitgekeken, waarvoor je de planning opzij zet.”

Debuut in Ajax 1
De linkspoot kwam vorig seizoen tot 20 duels in de Keuken Kampioen Divisie. In de nieuwe voetbaljaargang hoopt hij zijn neus aan het venster bij Ajax 1 te gaan drukken. “Ik moet mijn debuut nog maken, dat is iets waar ik sowieso op mik. Vanuit daar hopelijk ik zoveel mogelijk minuutjes te maken.”

Taylor beschouwt zichzelf niet als een ongeduldig type, zo vertelt hij desgevraagd. Alhoewel: “Het is moeilijk te zeggen. Het liefst speel je op je 10e al in de ArenA. Maar zoals het er nu uitziet, is het allemaal heel goed gegaan. Ik ben blij met mijn ontwikkeling. En als je goed presteert, heb je het zelf in de hand en komt het vanzelf.”

'Heel mooi voor Donny'
Taylor wordt vanwege zijn blonde lokken qua uiterlijk vaak vergeleken met Donny van de Beek, van wie woensdag bekend werd dat hij naar Manchester United vertrekt. Een dag later verlengde Taylor zijn contract. “Haha, dat is gewoon toeval”, grijnst Taylor. “Het is een heel mooie transfer voor Donny. Hopelijk kan ik in zijn voetsporen treden.”