Ten Hag: 'Het is do or die'

Erik ten Hag heeft dinsdagmiddag op de persconferentie in de Johan Cruijff ArenA vooruitgeblikt op het bekertreffen met sc Heerenveen. De trainer van Ajax onderschat de Friezen niet en is voorbereid op een eventuele vechtwedstrijd. "Wij kunnen op twee manieren winnen."

Tags

  • #HEEAJA

Socials

Eerder dit seizoen won Ajax in de Eredivisie met 5-1 van de Friezen. Toch verwacht Ten Hag een ander soort wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion. "In Heerenveen gaat het al weken nergens anders over dan de KNVB Beker, maar wij willen verder komen en de finale spelen. In eerste instantie is het onze intentie om goed te voetballen, maar je weet ook dat het veld niet goed is. Daar zal je op moeten anticiperen."

De trainer wil met zijn ploeg hoe dan ook de finale van het bekertoernooi bereiken. Vorig seizoen strandden de Amsterdammers bij FC Utrecht in de halve finale. "Dat doet nog steeds pijn in mijn buik, dus het moet anders. FC Utrecht en sc Heerenveen zijn beide subtoppers en voor sommige spelers is dit toernooi de enige kans in hun leven om een prijs te winnen. Het zal bij hen extra krachten met zich meebrengen, waardoor ook wij meer zullen moeten doen."

Rechtsbackpositie
Ajax mist woensdagavond nog steeds Noussair Mazraoui en Nico Tagliafico. Ook Devyne Rensch ontbreekt. Wie door de afwezigheid van de vleugelverdedigers op de rechtsbackpositie staat, is nog ongewis. Het zal waarschijnlijk gaan tussen Jurriën Timber en Sean Klaiber, zo laat Ten Hag weten. "We hebben een aantal schorsingen en blessures, maar ook een selectie die dit kan opvangen. Ze (Timber en Klaiber, red.) hebben beiden goede kwaliteiten."

Weerzien met oude bekenden
De bekerontmoeting met sc Heerenveen betekent een weerzien met twee oude bekenden; Lasse Schöne trainde tot voor kort nog mee in Amsterdam en vertrok recent naar de ploeg waar hij ook in de jeugd speelde. Siem de Jong streek eerder dit seizoen al neer in Friesland. Ten Hag is lovend over het tweetal. "Lasse en Siem zijn Ajacieden die wij hebben geholpen, net als dat zij voor Ajax veel hebben betekend. Maar wij willen van ze winnen.’

Tags

  • #HEEAJA

Socials