Ten Hag kijkt vooruit: 'Dortmund gaat hier wat beleven'

Erik ten Hag en Jurriën Timber blikken op de persconferentie vooruit op het derde groepsduel in de UEFA Champions League, thuis tegen Borussia Dortmund.

Tags

  • #UCL
  • #AJABVB

Socials

De aanwezige verslaggevers waren benieuwd naar Ajax' strijdplan tegen Dortmund. Vooral de rol van ster Erling Haaland was onderwerp van gesprek. 

Timber zag de spits bij Noorwegen - Nederland al van dichtbij in actie. "Ik heb toen kunnen kijken naar Virgil van Dijk en Stefan de Vrij. Die deden het toen aardig goed, maar nog kon hij drie kansen voor zichzelf creëren. Hij is een wereldspits."

Ten Hag sloot zich daarbij aan, maar gaf vooral aan dat de Duitse ploeg meer is dan Haaland alleen. "Het is bijna een belediging voor die andere spelers dat jullie het alleen over hem hebben."

"Ze hebben een uitstekend team en we moeten Haaland als ploeg afstoppen. Bij de loting heb ik al gezegd dat Dortmund favoriet is. Wij moeten als Nederlandse club onze positie kennen, maar anderzijds denk ik dat geen enkele ploeg in Europa graag tegen Ajax speelt. Je voelt de waardering en de erkenning die Ajax historisch, maar ook in recente jaren heeft afgedwongen."

Sterk blok
Timber werd gevraagd naar zijn samenwerking met Edson Álvarez en Lisandro Martínez. De verdediger was daar zeer positief over. "Met Edson en Lisandro is de communicatie goed. Je voelt elkaar goed aan, plus de latino’s kunnen aardig schreeuwen tijdens de wedstrijd, dus dat helpt. We weten wat we van elkaar eisen; dat zit er echt goed in."

Ten Hag was het daarmee eens, hoewel hij Ajax ook in andere formaties goed voor de dag zag komen. "Het functioneert als een geheel. Maar het gaat ook in andere samenstellingen goed."

De trainer verheugt zich op een mooie avond Europees voetbal in de Johan Cruijff ArenA. "Ik verwacht twee aanvallende ploegen in een kolkend stadion. Wij gaan wat dat betreft wat beleven in Dortmund, maar dat gaan zij hier ook meemaken."

"Ik hoop op een mooie wisselwerking met het publiek en dat ze ons tot grote hoogtes stuwen. Beide teams kunnen pressie spelen en dan kunnen er aan beide kanten ruimtes vallen. Degene die dat het beste bespeelt wint."

Tags

  • #UCL
  • #AJABVB

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl