Ten Hag over Klassieker: 'We moeten er bovenop klappen'

Trainer Erik ten Hag blikt kort terug op de gewonnen wedstrijd tegen FC Twente en de hoofdrol die Klaas Jan Huntelaar daarin speelde. Daarnaast kijkt hij met vertrouwen vooruit naar de Klassieker.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

De ontknoping van het duel met FC Twente was waanzinnig, zag ook Ten Hag. "Als je wint, kijk je er met een goed gevoel op terug. Het kwam zeer spectaculair tot stand, maar als trainer zie je dat liever anders. We hadden de wedstrijd eerder op slot moeten gooien."

Hoewel het dus zakelijker en zorgvuldiger had gemoeten, is Ten Hag zeker niet ontevreden over de instelling van zijn manschappen. "Dat de ploeg na de wedstrijd tegen PSV uiteindelijk wederom karakter toont, is een goed signaal. Dat Huntelaar zo'n rol speelt daarin, maakt het natuurlijk spectaculair."

Klassieker
De wedstrijd tegen Feyenoord van komende zondag wordt opnieuw een belangrijke testcase. Ten Hag heeft het gevoel dat Ajax er klaar voor is. "Ik denk dat we in de goede richting zitten. Maar we krijgen iedere keer weer te maken met nieuwe uitdagingen. Zondag wordt een zware opgave tegen een vastberaden Feyenoord. Na donderdagavond zijn er weer kanttekeningen en moet het tegen Feyenoord nog beter."

De oefenmeester weet dat het duel van zondag weer andere dingen van zijn ploeg zal vergen dan tegen FC Twente. "Feyenoord is een ploeg die heel goed staat. Dus zul je veel beter moeten zijn om weer tot veel kansen te komen. Maar daar zijn wij toe in staat. Ook in de omschakeling zullen wij goed moeten zijn, want daarin zijn zij gevaarlijk."

Ten Hag coacht in de Grolsch Veste.

Ten Hag coacht in de Grolsch Veste.

De wedstrijd van zondag leeft in de spelersgroep ontzettend, aldus Ten Hag. "Dit is Amsterdam tegen Rotterdam, de nummer één tegen de nummer twee. Dat gevoel gaat in de komende uren alleen maar toenemen. Dit is een geweldige graadmeter voor waar wij staan."

Verwachtingen
"Het is belangrijk dat we er bovenop klappen, vanaf de eerste minuut", is Ten Hag resoluut over hoe Ajax tegen Feyenoord voor de dag moet komen. "Het mag je niet overkomen dat je zoals tegen PSV achter komt. Als dat niet gebeurt, kom je veel makkelijker in de wedstrijd."

"Ik verwacht een Ajax dat tot in de top van zijn tenen geladen is. Maar dat zal Feyenoord ook zijn. Ik verwacht een Klassieker waar heel veel strijd in zit." 

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Gerelateerde artikelen

Huntergoal

Highlights FC Twente - Ajax | Doldwaas slotstuk

Ajax speelde donderdag de uitwedstrijd bij FC Twente en had Klaas Jan Huntelaar nodig om een overwinning uit het vuur te slepen. De spits kwam in de 89e minuut in het veld bij een 1-1-tussenstand en scoorde twee keer.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

Makkelie

Makkelie arbiter bij Klassieker

Danny Makkelie fluit zondag de wedstrijd Ajax - Feyenoord. Hij wordt in de Johan Cruijff ArenA geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

TENHAGTWENTE

Liveblog | Ten Hag: 'Huntelaar voorbeeld voor generatie'

Ajax heeft met 1-3 gewonnen van FC Twente. Klaas Jan Huntelaar viel vlak voor tijd in en was ontzettend belangrijk met twee goals. Via dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de wedstrijd in Enschede.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl