Ten Hag verheugt zich op AS Roma: 'Champions League-affiche'

Erik ten Hag is te spreken over de loting voor de kwartfinale van de UEFA Europa League. Zijn ploeg neemt het bij de laatste acht op tegen het Italiaanse AS Roma. “Daar kijken we natuurlijk naar uit”, stelt de Ajax-coach. “Twee traditionele clubs treffen elkaar. Het is een Champions League-affiche.”

Tags

  • #UEL
  • #TenHag

Socials

Ten Hag had zich een aantal uur na de loting al een redelijk beeld kunnen vormen van de huidige nummer zes van Italië. “Ik weet dat ze soeverein eerste zijn geworden in hun poule en in de achtste finale Shakhtar Donetsk hebben verslagen. Shakhtar heeft voor de winterstop in de Champions League gespeeld en zich toen goed getoond. Dat Roma twee keer op overtuigende wijze van ze heeft gewonnen, betekent dat het een sterke ploeg is."

Vorm van de dag doorslaggevend
Ajax mag de borst dus natmaken, maar dat wist Ten Hag voor de loting ook al. "Bij de laatste acht van Europa zitten geen zwakkere tegenstanders meer. Het zijn allemaal ijzersterke teams. Het betekent dat er vaak evenwicht zal zijn en dat de vorm van de dag bepalend gaat worden.”

Met het bereiken van de kwartfinale is de honger niet gestild. De Ajacieden willen meer, benadrukte Ten Hag donderdagavond in Bern al. Eenmaal terug in Amsterdam sprak hij die wens opnieuw uit.

"We hebben grote ambities. We zijn blij dat we er op dit moment weer bij zijn en dat er ook continuïteit in zit. We moeten hiermee doorgaan en de lat iedere keer hoger blijven leggen. Vanuit de filosofie ‘dat goed niet goed genoeg is en dat het beter moet’ is AS Roma een heel mooi affiche.”

Tags

  • #UEL
  • #TenHag

Socials

Gerelateerde artikelen

Klaassen1 (1)

Klaassen: 'Zet gelijk mijn telefoon aan'

Ajax plaatste zich donderdagavond voor de kwartfinale van de UEFA Europa League dankzij een 0-2-overwinning op Young Boys. Een prachtige prestatie op een mooie datum: de 121e verjaardag van de club. "Mooi toch? Een goede timing voor een verjaardag", lachte een gelukkige Davy Klaassen na afloop.

Tags

  • #UEL
  • #YBAJA
  • #Klaassen

Socials