Verslag | Thuisnederlaag voor Ajax Vrouwen tegen Bayern

Pelova2
Pelova2

De Ajax Vrouwen hebben donderdagavond een thuisnederlaag geleden tegen Bayern München. Het heenduel uit de zestiende finale van de UEFA Women’s Champions League eindigde op sportcomplex de Toekomst in 1-3. Het wordt daardoor voor de ploeg van Danny Schenkel een hels karwei om de laatste zestien te gaan bereiken. Komende woensdag is de return in Beieren.

• #UWCL
  • #AJABAY

Bayern München gold vooraf als de grote favoriet, maar van een groot krachtsverschil was aanvankelijk geen sprake. De Duitsers hadden weliswaar meer balbezit, maar de Ajacieden hadden hun zaakjes verdedigend met een 5-3-2-systeem prima op orde. Het was in dat kader veelzeggend dat Bayern eigenlijk alleen gevaar stichtte via standaardsituaties.

Katachtige Kop
In de 21e minuut kregen de bezoekers op die manier ook de grootste kans van het eerste bedrijf. Een corner belandde in de kluts bij Marina Hegering, maar zij stuitte van dichtbij op de katachtig uitkomende Lize Kop.

In de laatste tien minuten van de eerste helft volgde meer druk van Bayern. In de 39e minuut ontsnapte Ajax aan de 0-1, met ditmaal Kop in een mindere rol. Ze kwam onnodig uit, maar gelukkig voor de Ajax Vrouwen kon Lisa Doorn de inzet van Klara Bühl voor de doellijn weghalen.

Pelova gevaarlijk met indraaiende corner
Zo haalden de Ajax Vrouwen met 0-0 de rust. Verdedigend zat het snor, maar aanvallend konden de Ajacieden helaas nog niet veel uitrichten. Dat beeld zette zich na rust door, maar toch kwam er in de 56e minuut een gevaarlijk Amsterdams moment. Victoria Pelova draaide een corner bijna in één keer binnen. De Duitse goalie tastte mis, maar kreeg op de doellijn hulp van een teamgenote.

Des te zuurder was het dat het vervolgens aan de overzijde wel raak was. Ajax leed onnodig balverlies rond de eigen zestien, waarna De Sanders luttele seconden later de bal onfortuinlijk in eigen doel werkte: 0-1.

Ajax leek het vervolgens een fase even kwijt. Bayern kon steeds gemakkelijker aanvallen opzetten en door de Amsterdamse verdediging snijden. Via Sydney Lohmann kwamen de Duitsers in de 69e minuut op 0-2.

Fraaie aansluitingstreffer
Een kwartier voor tijd voerde Danny Schenkel een driedubbele wissel door. Marthe Munsterman, Eshly Bakker en Chasity Grant kwamen binnen de lijnen. Die ingreep sorteerde niet veel later al effect. Grant kopte een minuut later een bal door op Jonna van de Velde, die met een fraai en bekeken boogballetje de 1-2 tegen de touwen schoot.

Het was een zeer welkome goal, een treffer die de uitgangspositie wat rooskleuriger maakte. Het was daarom zuur dat het alsnog 1-3 werd. Stefanie van der Gragt werd in een duel in het gezicht geraakt door Simone Laudehr. Er werd door de arbitrage niet voor gefloten, waarna diezelfde Laudehr de afvallende bal voor haar voeten kreeg en overtuigend raak schoot. Op dat moment lag Van der Gragt geblesseerd op de grond.

Ajax Vrouwen – Bayern Munchen 1-3 (0-0)
57. De Sanders 0-1 (eigen doelpunt)
69. Lohmann 0-2
79. Van de Velde 1-2
86. Laudehr 1-3

Ajax Vrouwen: Kop, Bakker, De Sanders, Van der Gragt, Doorn, Van de Velde, Dijkstra (78. Munsterman), Pelova, Van den Bighelaar, Vonkova (78. Grant), Lewerissa (78. E. Bakker)