Thuisnederlaag voor Ajax Vrouwen tegen PEC Zwolle

Hoekstra
Hoekstra

De Ajax Vrouwen zijn er zondagmiddag niet in geslaagd een thuiszege op PEC Zwolle te boeken. Op sportcomplex de Toekomst werd door de ploeg van Danny Schenkel met 0-1 verloren. De Ajax Vrouwen zijn daardoor tijdelijk koploper af.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen kunnen de nummer 1-positie snel weer heroveren. Komende woensdag wacht in Eindhoven de topper tegen PSV, dat twee punten meer heeft.

Redelijk begin
De Ajacieden begonnen sterk aan het duel en zetten PEC meteen onder druk. Helaas bleven grote kansen - en dus ook een treffer - uit in het openingskwartier, waarna de bezoekers de regie langzamerhand overnamen.

PEC dicteerde in het vervolg van het eerste bedrijf. Heel veel concreet doelgevaar leverde dat niet op voor het doel van Lize Kop, maar het was duidelijk dat het spelbeeld voor de Ajax Vrouwen niet conform verwachting verliep.

Trainer Danny Schenkel maakte zijn intenties duidelijk met een dubbele wissel direct na rust. Samantha van Diemen en Nikita Tromp moesten het zand uit de stroef draaiende Amsterdamse motor halen. Liza van der Most en Caitlin Dijkstra bleven in de kleedkamer achter. 

Tot driemaal toe geen goal voor de Ajax Vrouwen
Die ingreep had al vroeg tot succes kunnen leiden, want in de 51e minuut waren de Ajax Vrouwen enorm dicht bij de 1-0. Het was helaas PEC-goalie Moon Pondes die tot driemaal toe in de weg lag. Eerst stuitte ze Sherida Spitse, vervolgens in de rebound Marjolijn van den Bighelaar en ook Tromp zag haar inzet geen treffer opleveren.

Het was des te zuurder dat het een kleine tien minuten later aan de overzijde wél raak was. Marushka van Olst werd weggestoken precies tussen Van Diemen en Stefanie van der Gragt in en schoot vrij voor Kop via het lichaam van de Ajax-doelvrouw binnen: 0-1.

Negentien minuten voor tijd voerde Schenkel opnieuw een dubbele wissel door. Hij haalde beide vleugelaanvallers – Chasity Grant en Eshly Bakker – naar de kant en bracht Isabel Hoekstra en Quinty Sabajo.

In het vervolg jaagden de Ajax Vrouwen nadrukkelijk op de gelijkmaker. Schotkansen kwamen er voldoende. Van der Gragt mikte een vrije trap net naast, een inzet van Van den Bighelaar kon door Sabajo bij de tweede paal niet worden binnengelopen en Pondes redde bij een schot vanaf randje zestien van Van Diemen.

Zo tikte de tijd weg in het nadeel van de Ajax Vrouwen. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd mocht het ook niet zo zijn voor Tromp. De aanvaller twijfelde niet toen de bal voor haar voeten verscheen, maar de inzet ging een metertje naast.

Geen strafschop
Het was typerend voor een middag waarop het net niet paste voor de Ajax Vrouwen. Dat laatste werd nogmaals duidelijk in blessuretijd. Een voorzet van Hoekstra werd door een PEC-speelster getoucheerd met de hand, maar de arbitrage ging niet over tot een strafschop.

De aanval liep door, waarna Linda Bakker opnieuw de uitblinkende PEC-keeper Pondes op haar weg vond en de rebound door Hoekstra ook niet tot treffer kon worden gepromoveerd.

Ajax Vrouwen – PEC Zwolle 0-1 (0-0)
60. Van Olst 0-1

Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most (46. Van Diemen), De Sanders, Van der Gragt, L. Bakker, Spitse, Dijkstra (46. Tromp), Pelova, Grant (71. Sabajo), Van den Bighelaar, E. Bakker (71. Hoekstra)

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Van Der Most

Highlights Ajax Vrouwen - PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen kenden zondag geen gelukkige generale voor de topper tegen PSV. De ploeg van Danny Schenkel leed voor eigen publiek een nederlaag tegen PEC Zwolle (0-1) en raakte daardoor de koppositie kwijt. Woensdag kunnen de Ajax Vrouwen die in Eindhoven weer heroveren.

Tags

  • #PECAJA

Socials

THUMBLIZA2

Liza van der Most | Wat ik over mijzelf leerde in een jaar zonder voetbal

Liza van der Most postte kort na haar comeback van een zware knieblessure op haar Instagram dat ze zich sterker voelde dan ooit. Dat ze juist ook op mentaal gebied gegroeid was tijdens haar herstel. Maar waar zat die mentale groei dan precies in? Wat zijn de lessen van tien maanden revalideren in een coronajaar? Van der Most vertelt haar verhaal.

Tags

  • #VanderMost

Socials