Timber: 'Hopelijk spelen we nog drie bekerwedstrijden'

Jurriën Timber gaat donderdagavond met Ajax op bezoek bij De Graafschap voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De verdediger ziet zijn ploeg stabieler worden, maar is nog niet tevreden. "Als team moeten we blijven groeien en iedere wedstrijd kijken wat we beter kunnen doen."

Tags

  • #Timber

Socials

Timber kijkt uit naar het duel met De Graafschap. "Het is een belangrijke wedstrijd richting de eindstrijd en het is mooi om te spelen voor een plek in de halve finale. De beker is een prijs en die wil ik pakken."

De verdediger bekeek onlangs de wedstrijd van Jong Ajax tegen de tegenstander van donderdag. "Het is een uitwedstrijd en het wordt niet makkelijk. Ze spelen natuurlijk in de Keuken Kampioen Divisie dus we moeten waken voor onderschatting. Ik heb veel wedstrijden in deze competitie gespeeld. Dat was toen niet makkelijk en is er nu niet makkelijker op geworden. Het is belangrijk dat de focus er is en dat we de wedstrijd benaderen als een kwartfinale."

Focus
De resultaten in de Eredivisie zijn goed stelt Timber. Toch gaat het op en af. "We zijn uitgeschakeld in Europa en dat moeten we achter ons laten. In de competitie zetten we stappen vooruit, al gaat dat niet altijd met goed voetbal. De drie punten blijven komen en dat moeten we volhouden. Nu ligt de focus op de beker, één wedstrijd, erop of eronder. Daarna gaat de focus weer op de competitie."

De winstpartijen zorgen voor hernieuwd vertrouwen binnen de selectie. "Dat zie je zeker bij sommige spelers. We zijn stabieler dan eerst. Het is belangrijk om wedstrijd voor wedstrijd te bekijken wat we beter kunnen doen. Als team blijven we groeien en zijn we niet tevreden. In de competitie spelen we er nog elf en in de beker hopelijk nog drie."

Gerelateerde artikelen

GOTM Timber 1280

Goal of the Month | Da Silva, Kudus, Timber, Barron of Godts

De vrije trap van Mohammed Kudus, de solo van Mika Godts, de knal van Eternal Barron of de volley van Jurriën Timber. Wie maakte de mooiste? Stem nu op jouw favoriete doelpunt van de maand februari en maak kans op een gesigneerd thuisshirt. Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GOTM

Socials

Kudus Solo 1280

Highlights Vitesse – Ajax | Zwaarbevochten zege in Arnhem

Dankzij goals van Davy Klaassen en Edson Álvarez won Ajax zondagmiddag met 1-2 bij Vitesse in Arnhem. Door de zwaarbevochten overwinning blijft Ajax in het spoor van koploper Feyenoord, dat ook won. Het onderlinge verschil bedraagt drie punten.

Tags

  • #VITAJA

Socials

Timber Reactie AJAFCU 1280

Timber vond het 'een lastige wedstrijd' tegen FC Union Berlin: 'Ze stonden goed'

Jurriën Timber erkende donderdagavond na het duel met FC Union Berlin dat Ajax aan de bal niet goed genoeg had gespeeld. De wedstrijd in de play-offs van de UEFA Europa League tegen de Duitsers eindigde dan ook in 0-0. "Het was een lastige wedstrijd. Dat kon iedereen wel zien, denk ik. Het is moeilijk om tegen deze ploeg een kans te creëren."

Tags

  • #UEL
  • #AJAFCU
  • #Timber

Socials